Aksglæde – Fortrudte Fortielser (pop) ★★★★★☆

Jacob Aksglæde´s første udspil som solo-artist, med navnet Aksglæde, hedder Fortrudte Fortielser og er en levende EP med 5 skæringer.  Selvom han nu tørner frem som solo-artist, så er hele bandlyden stadig intakt med både guitar, trommer, synth og effect.

Jeg tror at nogen gange, så er man bange for nogle ting man ikke skal være bange for og så skal man bare handle, i stedet for at bekymre sig..

Sådan starter Prelude på EP´en som med alvorlige emner indbyder til dansevenlige rytmer og hoftevridende beats, som man kender Aksglæde´s musik. Sangen Næste Sommer er en kærlighedssang. Ikke en kærlighedssang til en bestemt person, men mere afhængigheden af fænomenet sommerforelskelse. Jacob´s karismatiske vokal slynger sig rundt om intro-stykket inden omkvædet bringer en ørehænger som ødelægger (eller forbedrer) din måde at sige ”soommeeeer” den næste måneds tid.

Under Pres har en kitsh´ed intro med guitar inden Jacob´s vokal toner frem. En sang som handler om at tage chancen, springe ud i det med byrden at vide der står et helt hold bag dig med skyhøje forventninger til dig. ”..jeg ved hvad der venter, hvis jeg misser mit forsøg. Der er folk her, der har penge på min røv” .. ”Søvnløs, nat og dag”. Det er nu muligheden skal gribes og det gør Jacob Aksglæde også virkelig godt på EP´en Fortrudte Fortielser.

En EP med alt det man fortryder at have gemt for sig selv når det gælder karriere, forelskelse, tabt kærlighed og angst omkring hverdagens bestræbelser. Det er ærligt og alt på ét bræt som Aksglæde netop har udgivet som solo-artist.