ANYA - The Credit

ANYA – The Credit **** 4/5

ANYA - The Credit

ANYA udgiver pladen The Credit d. 4. Sep. 2015

Den unge sangerinde ANYA har skabt sig en lynkarriere inden for den lækre R´n´B – genre i Danmark. Efter at være udvalgt som support for Scarlet Pleasure´s forårstour har hun bl.a. skabt sig et navn ved at fylde Lille Sal på SPOT Festival 2015 samt spille flere gode koncerter på egen hånd, efterfølgende. Hun besøger København, Odense, Aarhus og Aalborg når hun til efteråret tager på ny mini-tour.

Jeg mødte Anya da hun supporterede Scarlet Pleasure på spillestedet Skråen(og stak hende mit visitkort, som en blogger jo gør når man møder god musik) og efter en virkelig god koncert skulle hun opleves på SPOT Festival samme år. Desværre var salen allerede fyldt op da jeg ville ind, så jeg måtte desværre gå tomhændet derfra uden et lyt og en anmeldelse. Nu er der heldigvis en plade på vej ved navn The Credit.

The Credit er en historie fra eget liv og udgives 4. september 2015. Fortællingerne kommer fra Anya selv med alle de følelser der kunne ligge bag, da teksterne blev skrevet. Første sang hedder Fort Knox og er slow R´n´B hvor vokalen får lov at dykke dybt under overfladen og kun dukker op til overfladen få gange. Stemningen emmer af længsel og fortabt kærlighed. Anya nærmest rapper teksten i sangen Greet Me hvor amerikaniseringen får godt tag i projektet. Den solide bund ryster sagte lydbilledet som resten af pladen også vil bære præg af.

Singlen Need To Know var én af de første singler som virkelig fik genlyd i radioen hos P3 samt udnævnt som Top Track hos Soundvenue. Den virker til at være hele grundpillen i kommende udgivelser, da den indeholder samme opskrift som de nye sange. Lækker vokal af Anya, rytmisk og blød beat og en solid bund.

I Passion får Anya hjælp af en mandelig rapper, mens single nr. to Snap Back endnu en gang demonstrer den lækre sound som Anya står for. Snap Back får også masser af spilletid på P3 og spilles stadig i radioen, hvilket booster sangerindens karriere betydeligt.  Sidste sang hedder The Storm og en storm er skam også det Anya befinder sig i lige pt. Masser af opmærksomhed og masser af spilletid til den unge sangerinde som kan kategorisere 2015 som gennembruds-året.

Pladen The Credit fra ANYA er en dejlig R´n´B-plade med sjæl og bløde toner skabt på en solid bund. Udtrykket er amerikansk og vil sikkert inden længe give genlyd uden for landet.

Producerne bag de lækre toner er Carl Barsk og Frederik Carstens.