Band Battle 2012-vinder: T.A.G

T.A.G vandt Band Battle 2012

Trioen T.A.G vandt Skråens Band Battle i 2012. Da bestod de af Gregers Løvendahl Mogstad (tangenter og sang), Tobias Jensen (trommer) og Albert Reinholdt Østergaard (bas).  

Hvornår stiftede i bekendtskab med Band Battle for første gang?

Gregers havde deltaget med sit tidligere popband ”Fraklip” hvor de nåede finalen året før … desværre uden held. Vi havde spillet i et par år med T.A.G, og var bare helt vilde for at komme ud og spille så meget som muligt live – vi havde dog egentlig ikke troet at vores musik ville passe ind i Band Battles rammer. 

Hvad var jeres forventninger da i tilmeldte jer og hvordan kom i med i konkurrencen?

Som sagt så troede vi egentlig ikke på at vi ville gå så langt, da vi blandede jazz, funk og alle mulige fusionselementer… men det gik op for os hen ad vejen, at vores udtryk netop stod stærkt, da vi ikke spillede rock, som de fleste andre bands. Vi arbejdede vildt meget med vores live-udtryk i de måneder, for at kunne konkurrere lidt med de andre på den front.

Hvad synes i om begrebet Band Battle og hele musikkonkurrencen?

Normalt set ville vi sige, at man ikke kan konkurrere med musik, for der er så mange forskellige udtryk og det er så subjektivt hvad folk kan lide at lytte til. Men der er dog de mere gennemgående elementer, som et godt live show med god energi, at komme ud over scenekanten, tale godt til publikum og at være sikker på og – i sine sange. På den måde kan man nok bedre konkurrere lidt… Men det er en vildt god chance for at promovere sine projekter, og at spille for en masse mennesker, som ikke ville have ført jer andre steder.

Har i lært noget igennem Band Battle forløbet?

Vi lærte som sagt at være mere på, når vi stod på scenen. Også dét, at bygge en god sætliste op, så den fungerer positivt på publikum. Så der ikke er for store udsving i opbygningen af koncerten. Det er pisse vigtigt, lige meget hvad genre du gør det i. Det er tit klichéerne, som virker – men gør det på jeres egen måde, og find ud af hvordan jeres udtryk skal være. Vi klædte os ud i mærkeligt tøj live, og fik taget nogen syrede pressefotos i den periode.

Har i fået noget ud af at deltage i Band Battle?

Vi havde en rigtigt fed sommerturné, i sommeren efter Band Battle 2012. Det var fedt, at få lov at varme op for de store navne (bl.a. i Skovdalen og til Regatta), og så skabte det også lidt røre i andedammen, som gjorde at vi spillede mange steder i Nordjylland efterfølgende. Så på den måde gav det os et løft. Der var også fin omtale og presse på det – og det kan man jo altid bruge som upcoming band. 

Hvordan var det at vinde Band Battle og spille for flere hundrede på Skråens store scene? 

Det var helt vildt. En virkelig fed aften, og helt vildt overraskende, for vi havde jo ikke regnet med at vinde. Jeg tror til dels at vi vandt på vores liveoptræden, hvor vi inddragede publikum, hoppede ned fra scenen og skejede ud osv. Det er i hvert fald vigtigt at fyre den helt af mens man kan! Skråens sal er fed at spille i, og det er også cool for nye bands at prøve at spille i de helt ”rigtige” omgivelser. 

Har i nogen tips/tricks til kommende Band Battle aspiranter?

Find ud af hvad jeres udtryk skal være både live, men også på de sociale medier i perioden op til koncerterne. Promover det på facebook, instagram osv. Vælg jeres 5-6 bedste sange, og finpuds dem. Evt. lav om på arrangementerne af sangene, så I ikke er for fastlåste i dem – hvis I evt. vil smide et clap-along stykke ind, eller hive en pige op på scenen. Find på en gimmick, så folk husker jer. Det er jo vigtigt, at lige præcis jeres show, skiller sig ud i forhold til de andre. I har helt sikkert fede sange, men det er lige så meget alt det udenom musikken, som er vigtigt.

 

Mere information om Band Battle 2015?

Husk du kan følge med på www.skraaen.dk og via facebook.com/skraaen