Bodebrixen – Ruins ★★★★☆☆

Den københavnske duo, Bodebrixen, bestående af Aske Bode og (Carl) Andreas Brixen udgav albummet Ruins i juni 2017. Singlen Town Hall Square blev første smagsprøve d. 9 juni 2017 inden albummet udkom en uge efter og kunne levere 10 skæringer.

Hele fundamentet på albummet Ruins har taget et par spadestik dybere end tidligere albums som WHATSINSIDEWHATSOUTSIDE fra 2009, og seneste Out Of Options fra 2012, som bar hen af flere elektroniske elementer med en brummende basgang. Med sange som den drømmende og rytmisk funky, Feel Love, til guitar og tropisk varme på St. Tropez.

På vokal finder man Andreas Brixen som altid, der dog i en enkel sang bliver erstattet af den danske sangerinde i Lhuma (Marie-Louise Petersen) på sangen Seven. En dyb basgang og overtoppede synth akkompagneres af lidt guitar på slutningen af albummet. Forinden fik man ét minuts forvrænget vokal med dyb synth, som et slags bindeled til foregående beskrevet sang. Umiddelbart rammer hele helheden ikke et klimaks, men følger den lige linje med små udstik op og ned. Derfor føles hele lytteoplevelsen som hurtig overstået. En ganske god oplevelse med en good feeling efterfølgende, dog ikke med fare for topkarakterer. Derfor placeringen på stjerneskalaen som over middel.  

Dette er det fjerde album fra duoen som igennem tiden har overgået en mindre forvandling fra mere eller mindre organisk orkestermusik til producerede sange med dybere basgang, synth og melodiøse sekvenser sammen med rytmisk underlægning.  Sammenlagt giver den nye udgivelse en lounge-præget følelse som vinder mere indpas på klubber. Dog er hele orkester-delen ikke overtaget af knappe-producerede elementer, hvor bl.a. Without Good Reasons stadig har det “gamle” Bodebrixen i sig. 

Herunder kan du nyde den bølgende The Wave fra albummet Ruins