Suspekt får overrakt pris af Helle Thorning Schmidt (Foto: Per Arnesen )

DMA15: Konfetti, prestige og flotte priser til Danish Music Awards i Forum.

Suspekt får overrakt pris af Helle Thorning Schmidt (Foto: Per Arnesen )

Suspekt får overrakt pris af Helle Thorning Schmidt (Foto: Per Arnesen )

Prisfesten Danish Music Awards 2015, som både overraskede og gjorde det forventede, blev afholdt i Forum i København og kunne for andet år i træk bryste sig af at have udsolgt. Der var godt gang i den røde løber da de nominerede og kendte fik den traditionelle tur på det røde tæppe, mens pressen lynede løs med både blitz og spørgsmål.

De tunge drenge var sat i scene i form af både Suspekt og Lukas Graham og de nye skud kunne få et boost ved både at blive nomineret og endda vinde en statuette. Én gjorde dette og tog hjem med hele to statuetter. Cisilia vandt Årets Nye Danske Navn samt Årets Danske Hit med sangen Vi To Datid Nu.   En bedrift hun end ikke selv havde turde tro på. Desuden fik S!vas en statuette for Årets Danske Solist. Showet blev styret af den unge popstjerne Christopher og komikkens hankat, Anders Breinholt.

Værterne til Danish Music Award var Christopher og Anders Breinholt (Foto: Per Arnesen)

Værterne til Danish Music Award var Christopher og Anders Breinholt (Foto: Per Arnesen)

De musiske sværvægtere denne lørdag aften i forum blev drengene fra Suspekt med hele 4 priser. Årets Danske Gruppe, Årets Danske Urban Udgivelse, Årets Danske Producer og ikke mindst det fedeste og mest oplagte, Årets Danske Livenavn. Fuldt fortjent fulgte drengene i Lukas Graham lige efter med 3 statuetter som blev Årets Danske Popudgivelse, Årets Danske Udgivelse samt publikumsprisen, Årets Publikumpris, hvor publikum/fans/seer m.v. kunne stemme forud for showet, som blev sendt direkte på Tv2. Det var da også en noget bevæget Lukas som skulle på scenen og modtage prisen af sin egen mor, som havde taget Lukas´ far, Eugene, med på scenen i ånden og bag på trøjen.

Tidligere statsminister, Helle Thorning Schmidt, fik opgaven at præsentere Årets Danske Gruppe (Suspekt) og fik tilnavnet ”Vestegnens flotteste MILF”. Drengene fra vestegnen, nærmere betegnet Albertslund, havde fortjent hvert et øjeblik på scenen denne aften.

Live-underholdingen fejlede heller ikke noget hvor bl.a unge Cisilia fik sparket showet i gang med sangen Vi To Datid Nu og duoen Djames Braun overtog med ”fuglekiggeri”.  Desuden gav et velspillende Lukas Graham en flot koncertpræstation i form af den skønne 7 Years efterfulgt af den sørgmodige Funeral. Det umage makkerpar L.O.C og Marie Key gav et sus da Elsk Mig Nu blev leveret til det sultne publikum, mens Dizzy Mizz Lizzy rev hele salen rundt med en rock-medley af dimensioner.

Suspekt og Lukas Graham var aftenens store vindere og det beviste de såmænd også da Suspekt optrådte med sangen Søndagsbarn, hvor Lukas selv er feat. på. En feat. som publikum var helt med på. Som afslutning på showet spaltede værten Christopher sig i 3 vellignende kopier og optrådte med hitsinglen Tulips sammen med 150 fans på scenen. Braget var slut, de kendte gik til efterfest og pøblen gik videre ud i regnen. Priserne var uddelt og konfettien skudt af. Showet sitrede fra start, braget igennem både i TV og live foran et udsolgt forum og sluttede lige så brat som det var startet.

Tillykke til alle vinderne. Hverdagen melder sig, men statuetterne består som et minde om det at kæmpe for musikken og hvad den kan gøre for nutiden og fremtiden i forening.  

Find meget mere på Instagram med billeder fra den røde løber.