Keminova Cowboys – Prinsessen Fra Jylland (americana/country/rock) ★★★★☆☆

Det jyske musikkollektiv Keminova Cowboys har udgivet albummet Prinsessen fra Jylland med 10 sange på dansk. Det er alt lige fra poppede guitarer til country´ens liflige banjo over i lyriske perler og skæve eksistenser, når folkene bag Keminova Cowboys bestående af Sonja Hald, Laura Mo, Hverdagens Helte, Ulvetimen og Telestjernen samler sig under pseudonymet.

Missionen var at kreere et album på én weekend hos Telestjernen i den lille jyske by, Fly.

”Jeg havde lyst til at se om vi ikke kunne lave noget sammen, alle sammen. Jeg oplevede, at vi havde en form for musikalsk slægtskab, og så var vi jo alle sammen fra Jylland” udtaler Rasmus Mørup, manden bag kunstnernavnet Telestjernen.

Første skæring på albummet, En Keminova Cowboy, blev udgivet forinden som en forsmag på kollektivets bestræbelser udi dansksproget americana, som de selv kalder det. Allerede fra starten kan man mærke de fælles kræfter fra den karismatiske banjo og Laura Mo på kor i det fjerne.

At Laura Mo er en spændende artist ved man godt i det nordjyske. Hendes karakteristiske vokal skinner igennem på sangen Kelley Lynch som også præsenterer et mandigt Hey-kor. Lyrikkens udformning minder meget om frontmanden fra Sonja Hald, Jonas Dahl, mens der som altid er en kørende banjo i baggrunden hos Laura Mo.

Man kommer igennem et univers med vidt forskellige kompositioner, som bl.a. på den rockpoppede Ensomme Hjerte til en sang hvor Tv-2 inspirationen virkelig lyser op i Råvilde Dage over i titelsangen Prinsessen Af Jylland som med vokalen af Jonas Dahl og resten af Keminova Cowboys på kor, på messende vis byder på fællessang med fraserne ”Gi´mig en hest, far”, ”Hold din kæft, mor” og ”Der er Hancock på stri´ve, Stik syd for skive, er I i live”.

Der er så mange lag i denne udgivelse og hvis jeg skulle grave mig dybere ned og fortælle hvad der dukker op på min egen radar, så var du allerede stoppet med at læse halvvejs. Derfor synes jeg du skal tage dig tid til at lytte albummet i sin helhed og finde dine yndlings sekvenser. For der er masser at tage af. Byd velkommen til et nyt musikollektiv, Keminova Cowboys.

Du kan se musikvideoen til førstesinglen, En Keminova Cowboy, fra Keminova Cowboys herunder.