En snak med L.T. Valentin inden koncerten på RUST d. 20.05.2017

L.T Valentin spiller koncert på Lørdag d. 20 maj 2017 (RUST)

L.T Valentin spiller koncert på Lørdag d. 20 maj 2017 (RUST)

L.T. Valentin udgav i foråret sin debutplade Tilstande i Øst og Vest og på lørdag d. 20. maj spiller han sin debutkoncert sammen med bandet ”De fremmede” på Rust i København.

Musikblogger.dk har taget en snak med ham om debutpladen og om forventningerne til koncerten på lørdag,

Hvem er L.T. Valentin?

Jeg hedder Lasse Tarp og har spillet musik i rigtig mange år og har prøvet stort set alting bortset fra at lave noget solo.

L.T. Valentin er mit soloprojekt, som jeg har bakset rundt med i en del år efterhånden. De fleste af sangene har været demoer og så besluttede jeg at hive et par uger ud af kalenderen sidste efterår, indspille det hele selv, og udgive det via mit eget pladeselskab Hjemmelavet Records. Så nu har jeg pladeselskabet som paraplyorganisation, hvor jeg kan lave det jeg har lyst til, og denne plade er det første som bliver udgivet herfra.

Tanken om at være ”herre i eget hus” var det som tændte mig på ideén og jeg har altid været inspireret af folkrocken og er kæmpe fan af Neil Young, Bob Dylan og The Band og jeg fik lyst til at gå i deres fodspor ved at optage det hele sådan relativt primitivt, hvor der også er plads til lidt skønhedsfejl som giver en mere autentisk lyd.

Hvorfor valgte du at skrive pladen på dansk?

Det spørgsmål har jeg også stillet mig selv, nogle af sangene var faktisk skrevet på engelsk først. Jeg tror bare det er for at prøve noget nyt, nu hvor jeg har skrevet på engelsk i rigtig mange år. Det var egentlig også lidt en test af mig personligt, for jeg bryder mig faktisk ikke om at være i spotlight og det var lidt en udfordring at pille alle filtre fra, også det engelske.
De seneste år har jeg spillet rigtig meget i udlandet og nu ville jeg gerne have noget som kan få en grobund her i Danmark. Det er sjovt at skrive på dansk og det giver også mulighed for at komme dybere ned med teksterne. Der er rigtig mange dygtige musikere som også skriver på dansk og det er vigtigt at sætte fokus på det når vi lever i en så globaliseret verden som vi gør.

Sangen ”Frie Fugl” er skrevet ud fra et digt som min kollega Stoney havde lagt ud på Facebook og jeg var nødt til at lave musik over det for jeg syntes at det var sindssygt fedt skrevet.

Hvad ser du mest frem til ved debutkoncerten lørdag?

På lørdag kommer jeg til at spille med bandet ”De fremmede” og de har absolut fået det til at løfte sig. Jeg har skrevet sangene, men der har været plads til at de kan bidrage til live versionerne og de vil også komme til at være inde over fremtidige indspilninger,

Jeg glæder mig til at få præsenteret musikken live og se folks reaktion. Mange af dem som kommer, har set mig spille musik i mange andre forbindelser, men de har aldrig hørt det her med fuldt band.
Jeg glæder mig til forhåbentlig at se en masse mennesker, som kommer fordi de syntes det er rigtig fedt at se hvad jeg har arbejdet på, og især til at præsentere det for min kæreste og høre hendes reaktion. Hun har været inde over helt fra start af, fulgt udviklingen, støttet op, og givet råd undervejs.

Der kommer også flere koncerter i løbet af året og jeg ser frem til at få musikken ud live.

Hvordan ser fremtiden ud for L.T. Valentin? Hvad er ambitionerne?

Der skal indspilles en del sange og et album skal ud i starten af næste år. Jeg vil gerne have den der kontinuerlighed og holde maskinen i gang. Tingene skal helst ikke blive for tænkt og konceptuelle, det skal helst bare komme flydende.
Og så nogle livekoncerter, både med band og solo, og få promoveret musikken.

Jeg tager det lidt slag i slag og prøver ikke have for store ambitioner. Det skal være sjovt og man skal ikke presse det for hårdt.

Event på facebook L.T. Valentin // RUST <– Gæsteliste

Samme aften spiller også Blodmåne & GLØD
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
➢ Entré: 40,- i døren / Fri entré via gæsteliste