Miners Outfit – For What´s Real (americana/rock) ★★★☆☆

Miners Outfit - For What´s Real (2016)

Miners Outfit – For What´s Real (2016)

I en blanding af country, rock og americana-feeling dukker bandet Miners Outfit ud af det støvede univers med forvrængede vokaler og kor på debutalbummet For What´s Real som havde release november 2016.

Kvartetten kommer fra hele Danmarks geografiske yderpunkter og samler sig i en ny konstellation som de kalder Miners Outfit. Medlemmerne stammer fra bands som Decorate.Decorate, Urkraft og Supercharger.

Pladens 10 sange har alt lige fra den svævende I Dare You med en drømmende guitar i front med vokalen fra forsanger Thomas Strømvig over i kordrengene fra vestens øde kirker på I Am The Devil Now med forvrænget støvet americana vokal til den militariserede countryrock sang Let´s Forever Lie Here. Det gennemgående tema er vokal og kor med akustiske guitarer krydret med sektioner af elektrisk guitar samt små nuancer af piano og moog. Intet banebrydende, men gode i genren.  Enkelte dramatiske opbygninger med masser af samhørige kor-samlinger.

Hele genren americana-rock er ikke stor i lille Danmark, men rammer bedre udenfor landets grænser. Derfor har bandet også taget deres forholdsregler og sendt debutalbummet til et væld af lande igennem fysisk distribution. Et smart valg af firkløveret i Miners Outfit.