Katinka, Nye Skud, Gjethuset Frederiksværk

Nye Skud 13. maj 2017 Gjethuset, Frederiksværk

Katinka, Nye Skud, Gjethuset Frederiksværk

Katinka, Nye Skud, Gjethuset Frederiksværk

For 2. år i træk afholdte Gjethuset i Frederiksværk upcoming festivalen Nye Skud, men kombinerer etablerede navne fra den danske scene med lokale talenter.

Først på scenen var top 3 fra ”Stjerne for en aften” fra det lokale gymnasium.
Her blev leveret 3 cover numre med god energi og massere af talent. Det varmede især mit hjerte at høre Natasja Saads ”Gi mig Danmark tilbage” og blive mindet om at hendes musik stadig lever i bedste velgående her 10 år efter hun måtte forlade denne verden alt for tidligt.

Herefter fulgte endnu et lokalt talent, nemlig electronica duoen Ganglia, som spillede deres debutkoncert denne aften.

Efter en lang ventetid på en time, indtog Katinka scenen med deres kraftfyldte sange som gik i sjælen på de fremmødte.
Forsanger Katinka tog publikum med på en rejse, fra den første forelskelse som snurrer rundt i kroppen i sangen ”Rundt og Rundt”, til når det hele går i stykker med ”Du tænker ikke”. Hun løftede folk op i en luftballon af drømme og ned i hadet til vores system, hvor idioter forsøger at putte os i små kasser.

Jeg tør godt kalde Katinka for en af de bedste på den danske scene pt. De er gået fra at være et stille ukulele band, som vandt karrierekanonen, til hårdtslående, intenst og rockende at rive væggene ned til publikums hjerte, hjerne og sjæl. Med tekster der kan relateres til, som i den ubetingede kærlighedssang ”Pulverkaffe” skrevet til veninden som tog væk på udveksling.

Næste på scenen var rockbandet Skalkeskjul
Mange var kommet for at se Katinka og det var tyndet godt ud i de fremmødte i salen. Dette så dog ikke ud til at påvirke musikerne på scenen og forsanger Alexander Mahaffy leverede engagement og energi, som stod han på Orange Scene.
Hele vejen igennem koncerten blev der leveret en solid gang rock, med en lækker tung basbund og en vokal som sender tankerne tilbage til selveste Eik Skaløe.

Efter en tempofyldt opstart, slås der over i den mere melodiske ”Nattekompas” hvorefter tempoet sættes ned med sangen (med den lidt selvmodsigende titel) ”Buldrer afsted”.
Alexander snakker med publikum og fortæller at de havde været rundt i den smukke by Frederiksværk, og forsøgt at finde det lokale Krudtværksmuseum, som selvfølgelig var lukket. Dette bringer et smil frem hos folk i salen inden bandet sætter gang i dansen med ”Nethindedrømme”.

Alt i alt en rigtig god præstation fra det unge band, og dejligt at se at de gav alt hvad de havde, på trods af manglende fremmøde. Jeg er i hvert fald sikker på at dem som var dukket op gik hjem med en rigtig god oplevelse.

De sidste til at betræde scenen var indierockerne Tårn , som efterhånden ser ud til at have opbygget sig en trofast fanskare, som også dukkede op i aften og stod klar til at feste foran scenen.

Der blev åbnet med sangen ”Du tror du ser” og den efterfølgende ”Læber lyser rødt” satte for alvor ild i dansegulvet.
Tårn leverer generelt et rigtig tight og rocket sæt som stikker over i ”Prøv nu at se” med en hårdere lyd og en del mere distortion, til radiohittet ”Solskin over tage” og den mere stille og smukke ”Den som alting drejer om” der blev leveret i en storslået liveudgave som afsluttede koncerten.

Nye Skud formåede at vise noget af det allerbedste indenfor upcoming scenen med et stærkt booket program kombineret med en masse dygtige lokale talenter. Dog kunne man ønske sig at pauserne imellem koncerterne blev kortet af, evt. ved at tilføje en ekstra scene og så mixe de lokale talenter ind imellem de etablerede navne.
Derudover var det en rigtig dejlig og hyggelig festival i smukke omgivelser, som tiltrak en bred og blandet skare af publikum.  Jeg ser allerede frem til næste år.

Trine Ulrich´s vurdering for aftenens bands:

Katinka ★★★★★★
Skalkeskjul ★★★★★☆
Tårn ★★★★★☆