Okkels Trio – Okkels Trio EP

Okkels Trio stammer fra Tønder i Sønderjylland og består af 3 gæve gutter med hang til musik. Inspirationen kommer fra genre som Folk, Pop og Jazz og teksterne er alle på dansk. Forsangeren hedder Joakim Okkels, trommerne styres af Jonas Nicolaisen og bassisten hedder Christian Pedersen. Derudover får drengene også hjælp af Theodora Harbsmeier på Cello (På sangen ”Husene”)

Okkels trio EP

Okkels trio EP

Bandet er så småt i gang med en lille turne, hvor det bl.a. er blevet til jobs på Fairbar og Langhoff & Juul i Aarhus, Square i Tønder og senere på året på Gimle i Roskilde og Café Nutid, København.

EP´en består af 5 spændende danske sange med interessante historier og vinkler. Alle tekster er skrevet af Joakim Okkels og første nummer hedder ”Til medmennesket” og kan også findes på youtube og længere nede i denne artikel finder du også en video.  Der er noget særligt over Joakims vokal. På en måde vil jeg forbinde det med en nuance af den stemning man kommer i når man lytter en Disney klassiker og dog, vil jeg gerne tage afstand derfra. Kompositionen og teksten gør ”Til medmennesket” til en smuk start for Okkels Trio´s første sang på EP´en.

Husene” har en fantastisk tekst med masser af flotte, små breaks der er med til at opbygge en næsten filmisk stemning. Trommernes dundrende slag og klaverets sagte berøring sammenholdt med Joakims vokal vil kun gøre dette til en nydelse at opleve live. Virkelig flot sang.  Skal der lidt mere gang i den, toner ”Ved lukketid” frem.  Denne gang blander Joakim en uptempo genre, jazzen og den mere populær genre sammen til en radiovenlig sang.

Alt i alt ser jeg denne EP som et godt forsøg på at samle disse 3 fyres vidstrakte musikalske aspekt og samle det i en trio.  Hvis jeg så Okkels Trio på en plakat i nærheden af mig, så ville jeg ikke tøve med at købe en billet for at opleve noget nyt og spændende.  EP´ens muligheder kan kun ses ved at dykke dybt ned i musikken og Joakims tekster og dette skal du ikke snydes for.