Interview med Aksglæde i forbindelse med singleudgivelsen Under Pres d. 8 sep.

Aksglæde udgiver singlen Under Pres

Aksglæde udgiver singlen Under Pres

Det, der er på spil, er faktisk hele mit eksistentielle grundlag – hele min identitet. Det lyder hårdt, men det er jo sandheden” fortæller Jacob når det kommer til den kommende EP. En EP som har fået flere knapper at trykke på, i form af elektroniske elementer og et brændende ønske fra Jacob selv, om at udvikle sig.

Udvikling frem for alt

Jeg havde bare en kæmpe lyst til at producere mine sange med flere elektroniske elementer. Jeg havde ikke gjort mig de store tanker om det, men lyttede sådan set bare til min mavefornemmelse, der sagde, at det var det jeg skulle gøre – så det gjorde jeg! Jeg er overbevist om, at mine kunstneriske valg er bedst, når jeg træffer dem ud fra min umiddelbare intuition. Derudover havde jeg heller ikke lyst til at blive i det samme lydunivers, der var meget præget af en ”live-lyd”, som på den forrige EP. Jeg håber og tror i grunden, at jeg vil blive ved med at udforske mine præferencer og min kunst, så jeg ikke stagnerer og bliver kedelig. Det er min største frygt! ” afslutter han.

Af Jacob´s musiske idoler nævnes bl.a. David Bowie og Lars H.U.G. Begge for deres gode evne til at forny sig og aldrig blive kedelige. Jacob fortsætter ”Når man gør som Bowie og H.U.G. så får jeg lyst til at blive ved at følge deres kunstneriske færd. Derfor prøver jeg også at udvikle mig hele tiden” og udviklingen er til at føle på. Fra tidligere at have været et band, hvor alle beslutninger skulle tages i samråd til nu at være på egne ben, som solo-artist. Det er noget der kan mærkes, men med hårdt arbejde kommer belønning. ”Jeg har fået en kæmpe frihed, som jeg virkelig elsker.

Flere af sangene fra de første udgivelser såsom Taarbæktøs og Fantomfølelser har fået godt fat i det danske publikum, hvor populariteten til tider kan mærkes når Jacob bevæger sig udenfor studiet:

”Der var for eksempel en pige, der stoppede mig og fortalte, at hun havde grædt hele sommeren til ”Fantomfølelser”, da hun lige var kommet ud af et langt forhold og at hun virkelig kunne se sig selv i sangen. For mig er det helt vildt, når folk får et forhold til mine sange, som jeg har skrevet i mit soveværelse om mit eget liv. Men det er samtidig præcis det, som jeg håber sker med mine sange, nemlig at sangene kan vække genklang i lytteren og lytterens eget følelsesliv. Det er det største man kan opnå som kunstner. ”

 

Aksglæde udgiver singlen Under Pres på Fredag d. 8 sep. 2017

Aksglæde udgiver singlen Under Pres på Fredag d. 8 sep. 2017

Singlen Under Pres, som udkommer d. 8 september, er en forløber for den kommende lyd. Den emmer af electro-rockede tendenser med fart på trommestikkerne og synth-universet.  Giv den allerede nu et lyt på din favorit streamingtjeneste.

Lyt til sangen herunder