Songwriters Battle 2013-vinder: R.Noor

R.Noor vand Songwriters Battle 2013

R.Noor varmede op for Tina Dickow i Skovdalen efter hun vandt Skråens Songwriters Battle i 2013. Siden har Rikke Mølbæk fået selskab af trommeslageren Lasse Bruun samt bassisten Peter Parmo, så hun nu præsenteres som en powertrio. 

Hvornår stiftede du bekendtskab med Band Battle på Skråen, for første gang?

Det gjorde jeg tilbage i 2010 -hvor jeg var i finalen med mit band “Fraklip” dengang. Jeg kendte andre der deltog i 2011 og 2012 -og så deltog jeg selv som sangskriver i 2013.

Hvad var dine forventninger da du tilmeldte dig og hvordan kom du med i konkurrencen?

Mine forventninger bar mest præg af nervøsitet, forventninger til mig selv ..og en jysk ydmyghed omkring, at der var mange gode sangskrivere tilmeldt konkurrencen. Jeg kom med via den indledende runde i Brønderslev, hvor jeg boede på daværende tidspunkt.

Hvad synes du om begrebet Band Battle og hele musikkonkurrencen?

Jeg synes Band Battle-idéen; begrebet, ånden omkring den -er rigtig, rigtig god. Aalborg er et godt sted til den slags, fordi deltagerne er gode til at være sammen om det. Det er selvfølgelig en konkurrence -og den er fantastisk at vinde, men uden tvivl ligeså vigtig bare at være en del af. Det giver rigtig meget, både netværksmæssigt og udviklingen i at have stået på scenen.

Har du lært noget igennem Band Battle forløbet?

Ja, bestemt. Band Battle kaster dig ud på scenen og sætter dig i din egen “lyn-grundskole” i performance, nærvær på scenen, promotion, professionalisme, ..ja, en grundskole i basisviden omkring alt, hvad du vil opdage, der ligger i at ville leve af sin musik. Desuden synes jeg, at forløbet har strukket sig langt: det er ikke kun Battle-perioden eller tiden umiddelbart efter: det handler om at holde ved og hele tiden skabe noget ud fra en givet platform: som f.eks. Band Battle.

Har du fået noget ud af at deltage i Band Battle?

Ja: et stort rungende ja. Jeg kunne tale om det fra nu og til juleaften. Der har været meget at hente. Lige fra at stå alene på dén scene, til alt hvad det sidenhen har ført med sig: at få mit navn cementeret på musikscenen. Faktisk har jeg (for mig selv) kunne dele mit liv op i før -og efter Band Battle 2013. Helt konkret kan jeg sige, at hvor jeg før Band Battle spillede cirka 25-30 koncerter om året, har jeg nu spillet 100 koncerter, på det halvandet år der er gået, siden Band Battle. Heriblandt nogle af de største musikalske oplevelser, som at supporte Tina Dickow og Smukfest.

Hvordan var det at vinde Band Battle og spille for flere hundrede på Skråens store scene?

Det var intet mindre end fantastisk. Det er svært at finde ord for.

Har du nogen tips/tricks til kommende Band Battle aspiranter?

Heldigvis findes der ikke en opskrift. Jeg tror det handler om at gå ind til det, med en enorm tro på sin egen musik. At turde stå der og insistere 100% på at stå der. At -tage- de 20 min., nå helt ned til den anden ende af salen og publikum vil opdage, at du står der af en grund. Og selvfølgelig, det største af dem: vis at det betyder noget for dig.