The Sleeplings – Elusive Lights of the Long-forgotten (prog. rock/ pop) ★★★☆☆☆

The Sleeplings - Elusive Lights of the Long-forgotten

The Sleeplings – Elusive Lights of the Long-forgotten

Aarhusianske The Sleeplings udgiver album i den progressive ende med titlen Elusive Lights of the Long-forgotten. Trioen, bestående af sanger og guitarist Jesper Kragh, trommeslager Steen Lauridsen og Peter Just på keys og bas, har tidligere udgivet EP´en For Dare And Farewell  hvor energien var mere kompakt, progressiv og in-your-face. Elusive Lights of the Long-forgotten har fået større vidde og et dystert lydbillede som bl.a. i Dead Horse hvor introen er en sand horror-film værdig.

Der er arbejdet mere med guitarsoloer, og lydbilledet generelt, siden EP´en blev udgivet i 2009 og med albummet virker det hele mere sammenhængende. Sange som Faye Valley Skeleton og Long-forgotten kan være det første trin for nye lyttere, i at kende trioen fra Aarhus, inden de tager sig i kast med det mere tungere segment i albummet, hvor Fog Walkers og Apothecary tager sig godt ud.

Der er kælet om detaljerne og stemningen på det nye album, som blev udgivet 10 februar 2017 på Marrowphone Recordings. Det er svært at sige om det vil gå op eller ned for trioen. Selvom jeg har lyttet pladen fra ende til anden, sidder jeg ikke tilbage med den der følelse af at her, har jeg fundet noget unikt eller nytænkt. Pladen er god, rigtig god. Jeg er bare ikke videre begejstret, så derfor ender anmeldelsen på en flot middel af 3 stjerner ud af 6 mulige.