Von Dü – Bankende Hjerter *** (3/5)

Von Dü - Bankende Hjerter

Von Dü – Bankende Hjerter

Tredje album, Bankende Hjerter, fra den københavnske dancehall-gruppe Von Dü er udgivet på plade og streaming d. 19 februar 2016. De 14 sange er, efter en intens periode i studiet i København, nu klar til at blive hørt og taget stilling til af det danske folk, hvor gruppen har taget udgangspunkt i de vilde udskejelser fra tidligere liveshows og krydret med tematikker som klimakrisen og indvandrestrømmen. Bankende Hjerter har fået mere fokus på vokal/kor samt tekstuniverset.

Musikalsk rammer sange som Oplader den gode gamle Von Dü sound hvor rytmisk reggae og dancehall går hånd i hånd, mens sange som Farlige Hjerter prikker lidt til det samfund vi alle bevæger os rundt i og Verdens Mindste Fuck opfordrer til at finde sin egen frihed og ikke lade sig kue så let. Alt sammen krydret med en legende bas, dansabel rytme og forsanger Morten Nygaard på vokal.  

Med et tungt tæppe afslutter Natten Er Vores et album med både fest og farver, men også store spørgsmål som klimakrisen, hjælp til de der behøver og indvandrerstrømme. De store problematikker bliver systematisk tværet ud i fjæset på lytteren med ønske om et hængende aftryk og handling efterfølgende, hvor gruppen Von Dü allerede har taget første spadestik ved at spille 3 støttekoncerter. Støttekoncerter som bl.a. går ubeskåret til hhv. Klimabevægelsen i Danmark, Nødhjælpens Ungdom og Mellemfolkelig Samvirke. Albummet er ikke en sand perle inden for verdens dyrebareste musikalske samlinger, men kan være en stikpille til at få musikalske aktiviteter og verdens velfærdssamfund til at gå hånd i hånd.

Herunder kan de se musikvideoen til Genstart af Von Dü