FREDAG 2MAJ: En bloggers fornemmelser på #SPOT14

Brian SPOT

 

At slippe mig løs på en festival med musik fra morgen til aften, er som at slippe et barn løs i en slikbutik uden opsyn. Den 2-3 maj 2014 var mit allerførste møde med Aarhus´ stolthed, SPOT Festival.

 

Musikprogrammet bugnede af spændende artister. Ukendte, som kendte til danske som udenlandske. Pop, rock, punk og hip hop. Alt var der. Hvis ikke mange af koncerterne ramlede sammen i tidsplanen, havde jeg nok været gæst til alle og enhver. Men som så meget andet i livet måtte jeg vælge, selvom det pinte mig at gå glip af spændende koncerter.

Fredag d. 2 Maj 2014

Dagen startede med lækker sol over Aarhus og turen gik ind imod Scandinavian Congres Center, hvor armbåndet lå og ventede til et eventyr udi musikken. Første koncert/film stod på filmen 1000sek. m. Peter Sommer. Kom dog lidt for tidlig, så jeg ventede ude foran Godsbanen indtil jeg kunne komme ind.

Recho-session

rechosession @ SPOT 14

På vej ind til Godsbanen kom drengene fra Reptile Youth forbi med guitar under armen og satte sig i solen foran Radar. Bag mig dukker Peter Sommer pludselig op og sætter sig mageligt bag mig og et minut efter kører en DR-bil op og ud stiger en lille flok mennesker. Her stod jeg midt i en RechoSession med Reptile Youth og flere begyndte at dukke op. Selv Reptile Youth-drengene var forbavset, da de kun havde forventet det var dem og Carsten Holm fra P6 Beat. De spillede en akustisk sang som blev optaget og fint sendt til Recho-app som kan downloades til din mobil.

Så det første indtryk på SPOT 14 var en RechoSession med Reptile Youth. Men det varblevet tid til Peter Sommer og filmen 1000 sek. 1000 sek blev til 17 min, hvor Peter Sommer og Jens Folmer Jensen snakker om det at være Peter Sommer. Et fint lille indblik i Peters tanker og liv. Herefter gav Peter Sommer en fin akustisk koncert foran en fyldt sal.

Et hurtigt smut forbi Radar, ind til hiphopperne Benal blev det også til. Ikke noget der trak særligt, så jeg traskede videre til bandet Lovespeed i SCC. Forsangerens vokal har et meget tydeligt præg som jeg meget gerne ville høre live. Bandet præsenterede sig og fortalte om det nye album Comet Colored City som publikum ville høre sange fra. Bandet havde en god sound, men på trods var publikum meget rolige.

Malplaceret og for stort

Tiden går hurtig og jeg gik videre mod den Den Rå Hal på Godsbanen. Det tog mig mange minutter at finde indgangen, da den ”normale” indgang var lukket og låst. Så efter en hurtig rundspørge fandt jeg ind til arrangementet Nordklang Session som bl.a. bød på danske Esben Svane og Kjartan Bue. Esben Svane fik jeg hørt sidst jeg var i Aarhus til International Songwriter Festival 2013 (Melodica). En spændende songwriter som spillede flot til dette arrangement. Dog var arrangementet meget tyndt befolket og derved faldt hele hyggen til jorden. En songwriter har svært ved at spille så stort et sted op uden publikum.

Værste oplevelse på hele SPOT

Jeg gik tidlig fra Nordklang Sessions for at finde frem til koncerten med det skæve danske band Sonja Hald som jeg har fulgt siden de spillede til International Songwriter Festival 2013 (Melodica). Et spændende band med masser af kant. Dog havde jeg så meget tid at jeg gik forbi Shiny Darkly i SCC.

En oplevelse jeg gerne havde været foruden. Koncerten starter i larm og støj og lyden var noget af det værste jeg nogensinde har hørt. Enten havde de en rædsom lydmand eller så havde leadguitaren taget sit eget liv inden koncertens start og guitaristen prøvede at genoplive den. Flere var begyndt at gå allerede inden det første nummer var slut og jeg måtte overgive mig efter andet nummer, da jeg begyndte at få hovedpine.  

Lettere diffus tog jeg videre til Sonja Hald i Filuren, Musikhuset, i håb om at blive vækket til live igen.  Det danske band bød på masser af gode sange i forbindelse Karrierekanonens showcase-arrangementer hvor Sonja Hald fortjent var blevet én af de 12 udvalgte, som pt. i skrivende stund er blevet til 8 og gigs på Smukfest 2014. Stort tillykke.

Tilbage i SCC var det Julias Moon´s tur til at bevæge og imponere på den store scene. Der var mødt ret mange op, så jeg cirklede rundt bagved. De unge gutter på scenen virkede standhaftige og klar på at give den gas foran publikum. De skabte en god fest med godt lysshow og masser af røg.

Tiden går. Det er nu tid til den kønne, og nu gravide, Stine Bramsen.  En koncert jeg havde glædet mig til at interne årsager. Den lille sal i Musikhuset var ved at blive fyldt godt op i sæderne. En meget flot sal forresten. Konferencieren kom ind på scenen og begyndte at præsentere Stine Bramsen. Ikke en helt vellykket måde, men præsenteret blev hun da. I stramt tøj og glitter dansede Stine ind på scenen og gav en vellykket koncert. Enkelte steder fik pitchen lidt for meget, men alt i alt en god koncert.

Efter koncerten var der lige lidt tid inden næste koncert, så jeg sprang over mod SCC for at opleve The Mountains på slap line.  En koncert jeg er glad for at have fået med, da den overraskede positivt. Lyssætningen var hyggeligt og forsangerens vokal var lige i øjet.  

Tilbage i Musikhuset igen til én af mine MUST SEE-koncerter. Danske Blaue Blume. Har oprigtigt aldrig hørt om dem før, men deres seneste udspil gav mig blod på tanden. I mørkets skær og den dæmpede belysning, gav Blaue Blume en fantastisk koncert for et oplagt publikum. Folk var begejstret efter hver sang og under sangene døsede mængden stille hen til tonerne af et vellydende band.

En god, første, fantastisk og lang dag var nu slut og turen gik mod Aalborg for at indhente lidt søvn til endnu mere musik om lørdagen. En glad blogger på vej hjem.