Aksglæde på Huset i Aalborg - Foto: Camilla Brændgaard

Københavnske Aksglæde banker på til et gennembrud ★★★★★★

Popfunk-bandet Aksglæde, med den danseglade sanger Jacob Aksglæde i front, har stille og roligt overtaget deres egen fanskare blandt de 17 – 20 årige samt afstikkere til et ældre segment. Det er sket med singlerne Lille Taarbæktøs og Fantomfølelser. Begge singler er også blevet spillet i radioen på både P3 og P6 Beat, hvor bl.a. Fantomfølelser har fået meget airplay.  Den selvbetitlet debut EP udkom i 2016 med 7 sange på dansk.

Nu var turen kommet til et tætpakket Huset i Hasserisgade i Aalborg, hvor tidligere lokale Bjarke Kirk varmede op med ren Allan Olsen-komik. Efterfølgende kunne den unge publikumsskare opleve en levende Drake-dansende forsanger i form af Jacob Aksglæde på Huset´s intime scene.

Jeg Kan Lide Den Måde Du Græder På var aftenens første sang og hvilken start. Det var funky, underholdende med den karismatiske hæse vokal, trommer, bas og guitar inden blæserne virkelig fik fat på nummeret Lille Taarbæktøs med første stik til et syngende publikum. Jacob Aksglæde er selvtilliden selv på den lille scene hvor bl.a. den nye sang Under Pres, Skyernes Byer og Søerne blev aftenens midtpunkter. Bl.a. blev Søerne præsenteret med kun trompet og vokal for et publikum med lyst til meget mere.

Dog nok aftenens eneste nedtur var med coveret Barndommens Gade af Anne Linnet, sunget af Jacob på scenen. Foruden en fantastisk sax-solo, var denne sang helt unødvendig, medmindre man har behov for at trække tiden. Heldigvis kom koncerten hurtigt på sporet igen med en lækker funky stemming a la Aksglæde, hvor bl.a. Svaghed I Mit Kød og Fantomfølelser blev en hæderskronet afslutning på en koncert med selvtillid, god musik og underholdning. På en aften hvor næsten intet gik galt, løber københavnerbandet Aksglæde med hele 6 ud af 6 stjerner. Tak.

 

 

Et opslag delt af Brian Virenfeldt (@musikbloggerdk) den