Alex Vargas, SPOT15 Lille Sal [Foto: Stefan Antoni Jensen]
Alex Vargas, SPOT15 Lille Sal [Foto: Stefan Antoni Jensen]
Alex Vargas, SPOT15 Lille Sal [Foto: Stefan Antoni Jensen]

Den danske songwriter Alex Vargas, som tog til England som ung og håbefuld musiker for at skabe en karriere inden for musikken, er vendt hjem til Danmark med masser unik musikalitet i tasken.

Den fyldte Lille Sal præsenterede 2 kunstnere på scenen under navnet Alex Vargas. Alex Vargas med guitar og effekt-maskine og Tommy Sheen på keyboard, effekt og elguitar.

Stemningen var allerede sat fra starten, hvor songwriter-delen fik udbrud fra en lovende sangskriver og sanger. Det var følsomt og inderligt med en dejlig vokal akkompagneret af guitar, som herefter ledes over i et tungt elektronisk beat. De inderlige følelser som varsomt kom fra Alex vokal forbindes med det vrede i et insisterende beat. Begge virkede både vokalmæssigt og musisk. Det var kærlighed, sorg, længsel og håbløshed.

Efter de første par sange satte Alex sig på knæ med mikrofonen i hånden, mens Tommy anlagde stemningen. Salen var spændt og alle tog en ekstra vejrtrækning.  Med én hånd på mikrofonen og den anden på sampleren, blandedes Alex´ vokal i flere lag til endnu en nydelsestur igennem det følelsespræget univers. Alex Vargas overraskede gang på gang, med både den songwriter-mæssige del og det tunge elektroniske univers. Beats og følelser kan følges ad og det cementerede Alex Vargas for hele salen.

Sangen som slog navnet fast, før SPOT, hedder Solid Ground. Solid ground blev startskuddet og afslutningen for denne koncert i Lille Sal. Alex gav koncert i en propfyldt Lille Sal som foruden at tilfredsstille et sultent publikum fik stående applaus for et veludført stykke arbejde. Alex Vargas er en electro-akustisk songwriter med et fantastisk univers af ægte følelser.

Og ægte følelser var der nok af. Det kunne en tydeligt bevæget kvinde ved min side bevidne. Foruden at snøfte sig igennem koncerten måtte kvinden også tørre tårer væk op, til flere gange. Det var bevægende.. og ægte. 

Har du INSTA? Tjek et kort videoklip med Alex Vargas