Indledende runde, Band Battle 2022

Indledende runde, Band Battle 2022

Årets første glimt af morgendagens stjerner tittede frem fra Skråens massive betonmure, da Skråen afholdte indledende runde for bands til årets Band Battle. De indledende runder er for bands og songwritere som ikke har indspillet materiale og kan derfor blive bedømt af en live-jury med chancen for at blive stemt videre i semifinalen på Skråen i Aalborg.

Aftenens koncerter foregår på Skråens allermindste loungescene, hvilket også kom som en positiv overraskelse over at der var mødt mere end 100 publikum op. En flot og god opbakning til aftenens bands på scenen.

Første band på scenen er bandet No Man´s Name (NMN). Et 4-mands band som på papiret lyder ret traditionelt med trommeslager, guitarist, bas og vokal og i det store og hele spiller traditionel rockmusik. Første sang får dog lidt for meget bas og mudrer lydsiden, hvor der på anden sang bliver taget hånd om alle instrumenterne. Det er ganske vellydende rockpop og jeg aner dog inspiration fra bands som Red Hot Chili Peppers i en kort vokalsekvens på anden sang. En god start på aftenen dog.

Efter en kort pause, er det nu bandet Backup. Aftenens koncert starter med ordene Robert er polak og jeg hedder Rosa..””..og vi er Backup”. Stilen er alternativ dansksproget poprock i et tempo der er til at følge med i. En kort instrumental varmer bandet op inden publikum bliver præsenteret for de to medbragte sange fremført af sangerinden Rosa på vokal. En vævende trommeslager passer til den skrøbelige genre som Backup fremviser, hvor der enkelte steder godt kunne arbejdes mere på hele lyduniverset.

Der er skruet op for tempoet og næste band, APATHY, går på scenen. De beskriver deres musik som thrash metal, hvor jeg derimod vil give det prædikatet hard rock med thrash-tendenser. Forsangeren har en god vokal, specielt i de høje toner samt en god connection mellem de forskellige tonelejeskifte som bandets sange indeholder. Growl er der også at finde, dog i et mindre omfang. Stilen er letfordøjelig for en popdreng som jeg. Det er tempofyldt, gode temposkifte og iørefaldende at overhøre.

Dark Poison. Navnet leder os hen i stil af en omgang dyster rock og på scenen høres de rockede tendenser også. Det er et iderigt band med mange facetter og forsøg på at mestre flere ting på én gang. Vokalen bliver dog overdøvet af instrumenteringen og falder også igennem op til flere gange.

Sidste navn på scenen er Shaw’s Saints. 4 mand høj med guitar en masse og trommer. Det er funky rytmer lige fra starten, fine og vellydende vokalharmonier og små guitarsoloer med et glimt i øjet. Bandmedlemmerne på scenen er tændte og virker hjemme på scenen. 

Juryen samt publikums stemmer fik både APATHY samt Shaw´s Saints på listen over nye semifinalister som begge skal spille på Skråen d. 26 marts 2022.

 

Hvad er Band Battle?
Band Battle på Skråen er en hyldest til det Nordjyske musikliv hvor “Årets Nordjyske Songwriter” og “Årets Nordjyske Live Band” kåres. Den traditionsrige fejring er i år nr. 36 af sin slags, og intet tyder på at der er kommet mindre musikalsk talent i Nordjylland med årene! Band Battle er en karrierebooster til det musikalske vækstlag hvor deltagende har muligheden for at modtage sparring fra professionelle fagfolk og ikke mindst muligheden for at blive hørt live!

 

Faktaboks
Sted: 
Skråen i Nordkraft
Tidspunkt: Onsdag d. 23 feb. 2022 kl. 19.00
By: Aalborg
Entre: GRATIS