Skråen i Nordkraft havde samlet en palet af de mest talentfulde songwriters i Nordjylland. Man kunne denne aften opleve Ulrikke, The Devils Tiny Chains, R. Noor, Bög, Eyedrop og Kristina Anna.

Et sådan arrangement kunne ikke holde Musikblogger.dk tilbage, så jeg var selvfølgelig på pletten. Selvom jeg har oplevet alle de optrædende før i andre sammenhænge, var det spændende at se om de har udviklet sig og kunne byde på nyt.

Aftenens publikum skuffede desværre fælt denne aften. Om det var interessen til et sådan arrangement, Skråens PR eller de optrædendes manglende promotion, vides ikke. Dog mener jeg at alle har et ansvar for at promovere et sådan event, da gæster er lig med mere interesse fra spillestedernes side.

BÖG

Første mand på scenen, Thor Morell, virkede meget distræt på scenen.  Det vekslende tempo i sangene gjorde det svært som lytter at følge med og derfor kan man kun nyde den fede vokal kort, hvorefter man indstiller sig på hvad der nu sker på scenen. De små breaks og det vekslende tempo gjorde min intention om at nyde musikken svær. Dog skal der ros til sangen ”Done Before”(tror jeg den hed). En rigtig lækker sang med rigtig god vokal.

Ulrikke

Den unge songwriter Ulrikke fra Skørping er en spændende songwriter og har tidligere vundet bandbattle på Skråen. De sidste optrædener før i tiden, gav ikke så meget genlyd som denne på Skråen. Hun havde søstrene, Malou og Donna, med på scenen og det gav virkelig bonus. Deres samklang og timing var en fryd at høre på og fik mig op at stolen. Sangen ”All That i Got”, som er skrevet til efterskolevennerne, var et flot eksempel på at pigerne passer perfekt sammen.

I slutningen af deres minikoncert fik publikum endda også deres version af Topgunn´s ”Tilbud”, hvilket fik publikum til at klappe begejstret. Dog passede sangen desværre ikke helt ind i den stemning som pigerne havde fået opbygget. En flot optræden og Ulrikke er helt sikkert én at holde øje med.

Eyedrop

Frederik og Jonas udgør douen Eyedrop. Frederik på vokal og guitar mens Jonas er på kor, cajon og guitar. Eyedrop har jeg oplevet indtil flere gange og må sige at de bliver bedre og bedre for hver gang. Sammenspillet virker mere indøvet på scenen og det hjælper på lytterens oplevelse. Som det altid sker, så knækkede Frederik en streng på guitaren. Hvordan det lykkedes til næsten hver koncert ved jeg ikke, men det er tæt på at være en tradition. Disse 2 fyre synes jeg også i skal tage en føler på, for der er noget i fremtiden for dem.

Kristina Anna  

Karakteristisk dansksproget songwriter som pt. er ved at få finansieret sit debutalbum på booomerang.dk hvilket går rigtig godt. Hun har en flot dansk vokal og en nysgerrig attitude. Sangene fangede mig ikke denne aften, som f.eks. Ulrikke gjorde det. Men til trods for det, så gjorde Ulrikke det heller ikke første gang jeg hørte hende.

The Devils Tiny Chains

Duoen i The Devils Tiny Chains er Rune Dollerup og Viktoria Boyding. Konstellationen af Viktoria og Rune er for mig en gåde, da jeg endnu ikke har følt at de får det optimale ud af hinanden. Sangene har ikke ramt mig endnu og sceneoptræden virkede desværre lidt tamt denne aften.  Viktoria har en fantastisk stemme som jeg håber at høre meget mere til på hendes soloprojekt Viktoria Boyding.

R.Noor

Afslutningsvis fik publikum en fantastisk oplevelse af den velkendte songwriter R.Noor. (Rikke). Lidt forpustet og en smule forvirret, tiltrådte hun scenen og gav en fantastisk optræden.  Hun havde just afsluttet et job på Studenterhuset som support for Ida Gaard for at komme og spille på Skråen i Nordjylland. Til trods for en capo der drillede så havde hun fint styr på sangene. Vokalen var flot og indbydende og sangene havde fået mere melodi. Jeg er fan.

Tell Me Is It Love” blev fremført flot med hendes fantastiske vokal og var en ganske god afslutning på et nysgerrigt indblik i Nordjyllands talenter.

Er du i Aalborg næste gang der er et lign. arrangement, synes jeg du skulle ofre de få kroner en billet koster. I sidste ende får du en erfaring som du sikkert vil blive glad for.