ARViD - Love Is Confrontation

ARViD – Love Is Confrontation ***** (5/5)

ARViD - Love Is Confrontation

Den danske sangskriver og sanger, Arvid Aagaard, udgav tidligere EP´en Grand Machine som hurtigt fik airplay på den landdækkende radiokanal DR P6. Han har spillet support for italienske Mammooth og hyret af Alternativet, til at spille på deres EU-valgaften. Men det er først nu jeg får øjnene op for talentet og mulighederne i ARViD på den nye EP Love Is Confrontation. Der er desuden et debutalbum på vej i foråret 2016.

Udspillet Love Is Confrontation fra ARViD slår benene væk under dig, til ren overgivelse og forbløffelse over at kun 4 sange kan overmande dig så hurtigt. EP´en gør hvad din modpart burde have gjort for længe siden. Trykket på de rigtige knapper.

Sanger og sangskriver Arvid Aagaard har gemt sig godt i den danske muld, i hvert fald for mig. Det kan måske hænge sammen med at han har været bosiddende i London, men er nu flyttet tilbage til København. ARViD rammer en unik nerve i sangskrivningen bl.a. på Facing The Sun.  Sangen starter i bedste sangskriverstil med guitarstrøg og en fortræffentlig vokal følger op. Omkvædet bygger videre fra første færd i det ellers spinkle univers, dog uden at miste jordforbindelsen.

Guitaren er tro følgesvend på hele EP´en. På titelsangen Love Is Confrontation findes både fingerspil og guitarstrøg, mens Arvid krænger sjælen ud til stor fornøjelse for lytteren. Specielt Gotta Keep My Head Up. Det undrer mig den ikke har ramt alverdens radiokanaler endnu, da den har alt hvad man kunne ønske sig i en sang. Rytme, omkvæd og en fantastisk vibe som kun bliver bedre ved flere gennemlytninger.

EP´er slutter hurtigere end albums, desværre, og det er ingen undtagelse for EP´en Love Is Confrontation. Sidste sang, Innocent,  følger samme spor som Gotta Keep.., dog med en mere afdæmpet vibe. Sangskrivningen er gennemtænkt og til tider ret dybt og med den dragende vokal er det kun dømt til at gå godt og overmande lytteren på ny.

Jeg oplever og hører meget musik, men det er sjældent jeg hører så velspillende kvalitet og dragende musik som EP´en Love Is Confrontation fra ARViD. Derfor får EP´en nu fuldt hus og et par ord med på vejen.