Asthmatic Harp - Lost Astronaut (Artwork: Line K. Hvid & Signe Jacobsen, Close Up)

Asthmatic Harp – Lost Astronaut

Asthmatic Harp - Lost Astronaut (Artwork: Line K. Hvid & Signe Jacobsen, Close Up)

Asthmatic Harp – Lost Astronaut (Artwork: Line K. Hvid & Signe Jacobsen, Close Up)

Sangerinden og produceren, Hannah Fredsgaard Larsen, udgiver EP´en Lost Astronaut under navnet Asthmatic Harp. Sangerinden er oprindeligt opvokset i København, nu med med base i Aarhus, men pt. bosat i London. Hun studerer nemlig Elektronisk Musik på Guildhall School of Music & Drama i London, samme sted som husede skuespillere som Orlando Bloom og Daniel Craig.

Temaer som angst og frustration er en gennemgående tråd på EP´en Lost Astronaut, hvor Hannah beskriver et barndomsmareridt hvor hun blev udvalgt til en rumrejse som endte med at gå galt. Fortabt i rummet. Siden har dette mareridt rumsteret og vendt tilbage til sangerinden på må og få. Det er der nu kommet en EP med 5 engelske sange ud af.

Førstesangen og titelsang, Lost Astronaut, er begyndelsen på den angstfulde rejse ud i rummet. En gammel og knitrende båndfilm starter op og akkompagneres af piano og harpe, mens Hannah´s folkelig-vise-pop-vokal svæver og springer i det ydre rum. Sekvenserne med piano får god plads mellem det atmosfæriske lydtæppe, som er et gennemgående tema på EP´en. Greenhouse Living leger med et eksperimenterende beat med blød synth og lettere skærende vokal, mens min favorit Hangman God har alt det de andre mangler. Lyden af et moderne stammeritual, beatet der pumper taktfast, tranceskabende og døsige effekter skaber en stemning omkring én, mens atmosfæren stille passerer forbi.

EP´en er alt fra avantgarde til generel pop på et eksperimentel grundlag. Legen med de filmiske lyde og en blød vokal, nærmest svævende. Asthmatic Harp formår ikke at fuldføre rejsen, men lade næste skridt være op til fantasien. Det er ingen blød landing, men et trippende ønske om at vide hvad der nu sker med rejsens destination. Fortabt i rummet.

Se den dragende musikvideo til Lost Astronaut fra Asthmatic Harp herunder.