Aview – Call from Scandinavia

For at beskrive Aview med deres egne ord, så har vi her at gøre med et dansk popband, der ikke er bange for at spille pop.

I sommeren 2013 udgav Aview deres debutalbum “Swing, Slide. Play”, og siden da er der sket en del i bandet. De har fået en ekstra sanger, samt fået en ny trommeslager og de nævner selv at dette har været med til at udvikle deres lyd. Lytter man albummet ”Swing, Slide. Play” i forhold til de nye sange, så er man heller ikke i tvivl. Der er sket et eller andet. Det første album synes jeg er fedt, men det nye – det er superfedt!

Aview

I starten af januar 2014 udgav bandet videoen til ”Call from Scandinavia” – titelnummeret til bandets kommende EP. Videoen kan ses i bunden af artiklen.

 

Call from Scandinavia

Jeg hørte først sangen uden at se videoen, og ved næste gennemlytning så jeg videoen. Jeg synes faktisk næsten at sangen fortjener en gennemlytning først – der er så mange aspekter i opbygningen af sangen, som jeg synes skal ha’ lytterens fulde opmærksomhed, og selvom videoen er meget stille og rolig, så synes jeg alligevel den forstyrrer lydbilledet.
Så ta’ en lytter – luk øjnene, læn dig tilbage og NYD! Du får helt sikkert lyst til at lytte igen, og så kan du jo passende se videoen samtidig.

Jeg synes det fungerer rigtig godt med forsangeren, som synger teksten, samtidig med at der faktisk er en anden sanger ind over også, Aview bryder med det traditionelle popmønster ved meget speciel start på sangen – først troede jeg faktisk at jeg havde startet et forkert nummer, men jeg blev hurtig klogere – og fanget.
Jeg synes tekst og musik passer rigtig godt sammen i denne sang, og de fire gutter i Aview er ikke bange for at lave mainstream pop – som de udtrykker på deres facebookprofil: ”Musik lavet til musikere er bestemt fedt, men det er desværre kun fedt til en vis grænse. Hvorfor ikke prøve at skabe musik, som kan blive nydt i lige grad af inkarneret musiker som uerfaren menigmand? Dét er frem for alt Aviews mission.

Jeg kan tilføje at efter et sniglyt på Aviews kommende EP, så er jeg absolut ikke mindre imponeret over dette band – og I kan godt glæde jer til at høre mere. 

Derudover kan bandets første album lyttes på diverse streamingtjenester, samt på youtube.

 

Til sidst et citat fra sangen “You Know” fra Aviews første album, som ret hurtigt satte sig fast, da jeg lyttede bagkataloget og som jeg synes skinner igennem i Aviews sange:

“We don’t do this for a living, we do this as a life”

 og det kan godt være at drengene er et popband der ikke er bange for at spille pop, men de er også et band der ikke er bange for at gi’ den traditionelle pop et twist, og samtidig slippe meget godt fra det!