Band Battle 2014 – 1. Semifinale, 7 marts 2014

Den første semifinale i årets Band Battle løb af stablen på Skråen fredag aften (7/3) og programmet bød på 4 bands.

Da klokken slog 20, gik konferencier Peter Boesen på scenen, og efter en kort introduktion til hvordan aftenen skulle forløbe var det tid til aftenens første musikalske indslag.

Band Battle 2014 [Foto: Facebook]

 

PIOUS

Bandet Pious fik den utaknemmelige opgave at åbne ballet denne aften, og der var fra start lidt problemer med lyden, som gjorde at vokalen ikke helt nåede ud over scenekanten. Dette kom der dog styr på i løbet af de tyve minutter bandet havde til at præsentere deres bidrag.
Pious består af 5 gutter, som præsenterede et set, hvor man blev lidt forvirret over hvor de var på vej hen rent musikalsk – det spændte fra rock over pop, til en helt stille ballade.
Dog var det fedt, at der var plads til solo fra både bas, guitar og keyboard og det virkede rigtig godt.

Forsangeren havde desværre ikke rigtig held med at få publikum op foran scenen og danse, selvom han prøvede et par gange, men når de bliver lidt mere rutinerede, lærer de nok at aflæse publikum bedre, og hviler lidt mere i sig selv. Men det er heller ikke let at være første band på aftenen.

Pious var publikums favorit og gik videre til finalen.

Katzen Zumpen

Andet band denne aften var Katzen Zumpen fra Thisted. En lidt anderledes trio beståede af keyboard, trommer og bas.

Bandet spillede forskellige numre, hvor vi blandt andet kom igennem en hyldest til Morgan Freeman, fandt ud af hvordan det lyder når tyske høns synger og fik et par råd om kærlighed med på vejen.
Det lykkedes for Katzen Zumpen at få folk op foran scenen – med ordene ”dem der gider – op at stå, ellers bare skål”.
Katzen Zumpen havde i det hele taget selvtilliden i orden, og sluttede af med ordene ”vi ses i finalen”. De fik dog ikke helt ret, men jeg er sikker på at Katzen Zumpen nok skal få skabt noget opmærksom omkring sig selv alligevel.

Man må sige at Katzen Zumpen er helt deres egen. De formår at levere underholdning, mens man samtidig ikke er i tvivl om at de faktisk også kan spille musik, selvom de nok rammer en ret smal niche.

Pelle

Pelle var aftenens tredje band og det var svært at undgå at bemærke for os, der var mødt op på Skråen at der sad en delegation fra Pelles fanklub blandt publikum.

Bandet startede med at solidt beat, hvortil frontman Pelle kom løbende på scenen. Der var dømt rap på dansk og der var en superfed energi allerede fra start. Lige som Katzen Zumpen havde Pelle også selvtilliden i orden, hvilket kom til udtryk i sætningen ”Hvis du ikke er fan, så bliver du det nu!”
Bandet spillede superfedt sammen, og lagde en god bund til Pelles rap, og i det hele taget blev der skabt en god stemning i de tyve minutter bandet var på scenen, hvor gulvet foran scenen også blev indtaget af publikum.
Værd at lægge mærke til, var at ”Pelle” var det eneste band, hvor der var tænkt over/overskud til at præsentere hele bandet.

Pelle var dommernes favorit og gik også videre til finalen.

Phonic Love

Sidste band denne aften var Phonic Love. Et aalborgensisk band, som spiller discopop. Der var en god energi i numrene, men ikke meget liv på scenen, og jeg synes ikke bandet formåede at komme helt ud over scenekanten.

Bandet spillede godt sammen og det svingede. Jeg havde dog svært ved at abstrahere fra at forsangeren på intet tidspunkt stod stille, men ”travede” rundt på scenen.
Phonic Love formåede også at få at samlet en lille flok fra publikum foran scenen, som stod og rockede med.

 

 

HUSK NÆSTE BAND BATTLE “SONGWRITERS BATTLE 2014 – ONSDAG d.  12 MARTS