Band Battle 3. semifinale 18 april 2014

Den 3. og sidste semifinale i Band Battle 2014 er just gået på hæld. De 2 semifinaler i Songwriters Battle er allerede færdig og venter nu, sammen med band kategorien, på den store finale på Skråen d. 17 Maj. Denne aften er Fredag d. 18 april. Stedet er Skråen.

Caved Crow, Band Battle 3. Semifinale 18 april 2014

Som vanlig var det Peter Boesen der styrede slagets gang på Skråens store scene. Denne fredag aften bød på 4 bands som hver især havde store forhåbninger til slutresultatet. Publikum havde mulighed for at stemme deres favorit videre og dommerne kunne stemme deres favorit videre til finalen.

Soundation

Første band på scenen var det nordjyske pop/rock band Soundation. I´ll Try to Defy var første sang og åbningen på denne aftens Band Battle. Starten var desværre en anelse sløv og forsanger Kamille havde få problemer med at ramme tonerne, men kom heldigvis efter det da aftenen skred frem. Bandet virkede meget velspillende, skønt de aldrig kiggede på hinanden og for det meste holdte deres egen sti ren.

Der gemmer sig en stor stemme i Kamille Elisabeth, når de enkelte fraseringer er i hus. Dog virkede det som om fraseringerne var et fast punkt i hver eneste sang.

Thomas Thaarup

Det andet act på scenen er et nordjysk traditionel poprock band, hvor der ikke var de store afstikkere i musikken. Bandet var særdeles velspillende og forsanger Thomas vokal var ganske flot. Første sang hed Kind Of Way og virkede som en helt standard sang. Det virkede som om at hele denne minikoncert ville komme til at være standard, men pludselig gik bandet ned i tempo og dette gav lytteren en mulighed for at nyde alle de små detaljer i vokalen og flotte guitarsoloer.

Underholdningsværdien blev sat en smule højere og publikum var ikke sen til at komme med. Resten af koncerten var ren nydelse. Dette mente dommerne dog også, så Thomas Thaarup gik videre til finalen d. 17 maj. Tillykke.

Caved Crow

Denne aftens overraskelse kom fra Caved Crow. De spiller americana folk med et tvist af pop. 5 mand på scenen, bestående af 1 kvindelig forsanger, 1 korpige, 1 mandelig guitarist/vokal, 1 mandelig guitarist og 1 mandelig percussionist.

Forsangerinden, Trine Valsted, er ikke høj af bygning, men har en stemme der kunne fylde hele Skråens sal. Vokalen er i top og med korpigen i harmoni, lyder det fantastisk.  Bandet var velspillende fra start og virkede til at alle bandmedlemmerne nød deres show oppe på scenen, hvilket også smittede af på publikum.

Efter koncerten var publikum ikke i tvivl, de havde hørt noget flot og gennemført. Derfor blev Caved Crow stemt videre af publikum til finalen d. 17 maj. Tillykke.

Political Spit

Èt af aftenens mest underholdende bands var punkbandet Political Spit. Udfra navnet kan man nemt gætte hvad det kommer til at handle om. Det systemkritiske band spillede alt hvad Skråens tykke mure kunne holde og fik også publikum med i flere klapsalver. Om det var kvalitet eller underholdningsværdien, vides ikke.

Political Spit var et af de mest originale bands på scenen denne aften og 100 % også det mest festlige, men dette var ikke nok til at sikre bandet en billet til finalen. Men de ville, uden tvivl, have sat en fest igang i finalen, hvis de var gået videre.