Long Line Down på Cafe Alpha

Den single-aktuelle Aalborgensiske duo, Long Line Down, gav lørdag d. 10 januar 2015 koncert på en lille røgfyldt bodega, midt i Aalborg, mens stormen rasede udenfor.  Duoen har tidligere huseret som Holm og Christensen, på selv samme sted, men et lille navneskifte var nødvendigt for at duoen kunne realisere et nyt og spændende image med deres groovy bastardblues. Duoen består af Anders Holm og Martin Christensen. Anders på trommer/sang og Martin på guitar og diverse.

Tilbage i september 2014 skrev jeg om debutEP´en med samme navn, Long Line Down EP, og gav sangen When The Night en favoritplacering pga. den stille opbygning. Dog må jeg også fremhæve den groovy rytme i Talk To Me sammen med mundharmonikaen som i sin helhed definerer duoens lyd.  

Aftenen bød på pindemadder og ”pagne” mens lokalet blev stillet og roligt fyldt med inviterede gæster. Ved koncertstart var alle pladser i lokalet taget, mens enkelte stod bagerst.

Med den karakteristiske gule/grønne baggrund, som mange ældre bodegaer kendetegnes ved, samt noget der ligner et års samling af memorabilia på væggen, stod Anders og Martin nu klar til at underholde de fremmødte. Duoen kom igennem nogle af sangene på EP´en, samt enkelte ældre sange. Èn af sangene hed Suitcase og fangede min opmærksomhed med både stil og fremføring. Anders har et udseende som en mors dreng, men inderst inde må han være en reinkarnation af en musisk bad boy. Vokalen er stærk og insisterende, som havde han hængt ud på dystre bodegaer hele sit liv.

Long Line Down - Cafe Alpha

Singlen som havde skabt det hele, The Devil´s Hand , blev fremført under den tungt-hængende røg, som dog skabte lige den stemning sangen havde brug for.  Med sikker hånd, slog guitaristen Martin Christensen an til The Devil´s Hand som blev opfulgt af den hæse vokal, fremført af Anders Holm.

Selv en spændende overraskelse havde duoen i ærmet, da Martin tog en Diddley Bow frem og gav den som bluesmusikant. Dette var første gang jeg stiftede bekendtskab med en Diddley Bow på nært hold.

Long Line Down formåede at samle interessen for deres musiske kunnen, som jeg gerne ser blive udviklet i løbet af årene. Allerede nu kunne duoen fremføre en spændende sound som jeg ikke forbinder til ret mange i det aalborgensiske musikmiljø. Derfor er duoen kærkommen, hvorend de træder hen.

Lyt til singlen “The Devil´s Hand