BAYA - Sort Viking Soundtrack

BAYA – Sort Viking Soundtrack

BAYA - Sort Viking Soundtrack

Som en omfavnende dyne af dejlig blød bas manifesterer BAYA sig som en ny mester inden for urban hiphop. Albummet Sort Viking Soundtrack er gennemført i alt sin enkelthed med både attitude og lækker sound.  

BAYA aka Bachir Mikkel Yahiya Mathiasen har en basketballkarriere bag sig, men måtte ty til musikken da skader holdt ham fra banen. Den århusianske rapper udbyder albummet ”Sort Viking Soundtrack” til gratis download på sin hjemmeside og det kan klart anbefales til din daglige cruisetur igennem byen med øsen proppet med de dyrebareste højtalere. For hvis der findes én sound der bare skal vises frem, så er det BAYAs sound.

Tekstuniverset er BAYAs egen med ord på engelsk, dansk og egne ord for at skabe den helt rette lyd som kan sammenlignes med meget af den internationale lyd man hører. På pladen er både feat. af Orgi-E og Marwan i Ruller Med Bachir pt. 2. Den første Ruller med Bachir blev udgivet i 2012 og har mange tusinde views på youtube.

Singlen Save A Prayer er også at finde på albummet sammen med Gem En Bøn. Her blander BAYA ordene i et miskmask af engelsk og dansk, som dog ingenlunde lyder forkert. Faktisk giver den gennemførte sound, sammen med lyrikken, en både fløjlsblød og rå attitude som skinner igennem på alle numre på pladen.

Den mest irriterende lyd kan skabe en fantastisk pendant til et lækkert beat. EMT (The Deep End) starter ud med en skærende pulserende lyd der om nogen skaber en modsat effekt når beatet træder ind. Den velkendte måde at rappe på, som man kender fra bl.a. SIVAS,  har BAYA integreret i egen version.

All Hail er bl.a. produceret af Pitchshifters(Thor Nørgaard / Mads Møller) som også har produceret for navne som Chris Brown, Pharrell, Medina, Jokeren, Burhan G og Brandon Beal. Mestendels er sangene produceret af Copenhaniacs og Louis Winding Børresen, men duoen fra Providers (Rasmus Stabell & Jeppe Federspiel) har også fået fingrene i bonustracket Lady. BAYAs Sort Viking Soundtrack har prominente herre bag knapperne, hvilket sikkert også har været den største grund til den høje standard som pladen ligger inde med. Det vildeste er dog at albummet er gratis.

Sort Viking Soundtrack er en fornøjelse og et mesterværk. Gennemført helt ud til fingerspidserne. Dette er også den største grund til at jeg vælger at skrive om det her på bloggen, da genren ikke ligger mig nærmest.

Du kan en hente albummet GRATIS her 

http://youtu.be/NJfbkZKsjGQ?t=5s