Debutalbummet ”Spice up your life” fra rapperen og sangskriveren Benjamin Hav nåede kun lige at ramme frontdøren før det efterfølgende album ”Dit syge dyr” overraskede alt og alle en uge efter. En besked på de sociale medier fra hovedmanden lød ” I morgen tager vi en til ” med billedet af coveret til album nummer to. En smilende Benjamin med sætningen ”Dit Syge Dyr” øverst til højre.

Sjovt nok hedder første skæring på udgivelsen ”Kommer tilbage”. En manøvre som ligger landet lidt i forvildelse. Kommer der virkelig endnu et album? Ja. 

Som det foregående album leges der med beats, synths og samples . Det er både de velovervejede ord fra Benjamin til omkvædets iørefaldende toner. På overfladen virker det forenklet og simpelt, men når først ordene har ramt øret og bliver processeret i hjernebarken rammer alvoren. F.eks. når der leges med modsætninger og menneskets problemer på ”Du Har Mine Øjne”:

Alle står. Alle væltet.

Halvt i byen. Halvt i Helvede.

Livet rammer. Så du skrider.

Denne gang kan man finde gæsteoptrædener fra både Tobias Rahim og Simon Jul. Henholdsvis ”Du Har Mine Øjne” med Tobias på omkvæd og upbeat nummeret ”På vej” der pludselig marineres af en gedigen rockguitar i sangens slutfase af Simon Jul.

Nye toner kontra forrige album?

Der er stadig masser af spændende ting at finde på albummet”Dit Syge Dyr”, hvor Benjamin også føjer nye toner kontra forrige debutalbum bl.a. i rockguitaren. Men grundplanen er club-tonerne som med en solid bund ligger fundamentet for Benjamin Hav’s udgivelser (og også var duoen BENAL´s grundtone). Dog føles det mere afrundet og blødere i Benjamin´s version.

Titelsangen ”Dit Syge Dyr” har tendenser af en godnat-sang sunget til den mindste i børneflokken. Masser af effekt på vokalen og sløret keys, men tekstuniverset er en digters landevej. Efter sådan en stille omgang rammer sidste sang på pladen ”Ellen” med masser af pondus. En lækker omgang pop (lavet i samarbejde med Peter Sommer og Tiggerne). Sangen skaber en helt anden vibe end de foregående på pladen hvor diskoteket og det urbane miljø er nærmere end popsangerens holdeplads. Skulle jeg vælge en sang på hele pladen som giver mere positiv respons i mit hjerte, så er det ”Ellen”. Uden tvivl.

Når plader bliver udgivet så tæt på hinanden er de nemme at sammenligne. ”Spice up your life” og ”Dit Syge Dyr” har mange lighedspunkter og produktion med både skæve vinkler og dejlige overraskelser. Ikke serieproduktion, men som om hver sang er blevet passet og plejet af Benjamin Hav selv.

Faktaboks
Udgivelse: 10 jan. 2020
Pladeselskab: Sony Music
Udgivet på streaming