Benjamin Hav, kendt fra superduoen BENAL med hits som Fri, Sprog  og Technotårer. Debutalbummet som soloartist hedder “Spice Up Your Life” og får straks tankerne henledt på et sen-90er hit fra britiske Spice Girls, dog uden at vide om associationen er meningen? Men der er lige så meget ryk i hoften i dag på albummet fra Benjamin Hav som dengang i 1997 med Spice-pigerne.

Benjamin Hav er manden med ord der over et beat kan lave tungebrækkende sætninger med lag på lag-digte. Rapperen og sangskriveren er en betydelig brik i BENAL´s succes sammen med den meget kompetente producer Albert. Men denne gang står Benjamin på egne ben. 

”Spice Up Your Life”-albummet er, ifølge Benjamin selv, et nødvendigt bjerg at bestige på det personlige plan i rapperens eget liv. Med hele 13 sange og 3 gæste-stjerner i Esben Iversen (HvidMayn), Clara Sofie og Søren Huss byder albummet på masser af leg fra rapperens egen hånd.

Allerede fra første skæring får man titelsangen ”Spice Up Your Life”. Med nydelig folkpop-guitar rapper Benjamin indover tonerne inden omkvædet overtager og instrumenteringen viser små glimt af det Benal´ske univers. Sangene har karakter af kærlighedssange med titler som ”Den eneste”, ”Musse” og ”Jeg giver aldrig slip” og flere af sangene har hitpotentiale pga. deres opbygning og lettilgængelige sprog og vilde hooks. Albummet kan samle og forene de der kan lide de dybfølte toner og de der er mere til club-lignende tendenser. Selvom alt ikke er flatterende, så er det lige ud af posen og catchy som man kender Benjamin Hav som den ene halvdel af BENAL.

”Stort læs lort , yes
Vi’ på anstalt
Der er beboerfest” – Jeg giver aldrig slip ft. Esben Iversen

Der er masser af sange at gå på opdagelse i på albummet ”Spice Up Your Life”. Lige fra de opløftende toner med moderne EDM-rytmer på ”Dit hjerte er rent” og ”Der var lys” til dybfølte piano-strøg på ”Dans dig selv ren” og poppede tendenser på albummet overall.

Benjamin Hav er krøllet og kompleks på den lettilgængelig måde. ”Spice up your life” vokser på lytteren efter hver gennemlytning og har potentiale til at ramme mere end bredt. Dog kan det være svært at skelne BENAL fra Benjamin da hovedingrediensen altid vil være den man bygger et fundament på. Men debut-albummet fra solo-Benjamin er en glædelig nyhed at starte et nyt årti med og derfor rammer pladen topkarakterer herfra.

Faktaboks
Udgivelse: 3 jan. 2020
Pladeselskab: Sony Music
Udgivet på streaming