Bite The Bullet – Can Be Anything ★★★★☆☆

Bite The Bullet - Can Be Anything 2017
Bite The Bullet - Can Be Anything 2017
Bite The Bullet – Can Be Anything 2017

I marts 2017 udgav rockbandet Bite The Bullet deres tredje album Can Be Anything i Danmark. Tidligere udgivelser har haft en hårdere tone med rockspader en masse og hårdt-pumpende trommer, denne gang er sang-inspirationen kommet fra de nærmeste venner såsom Søren Christensen (Fallulah, Nabiha) og Jonas Breum (Peter Sommer m.fl.), hvilket også kan forklare den mere poppede stil. Der er stadig plads til skrigende guitarer, dog med mere rum til synth og sangtekster leveret i skinnende omkvæds-popplastik.

Sweet Honey er første single fra pladen og kan med sin legende intro-bas vise vejen for de kommende udgivelser som bl.a. tæller singlen Any Other Way og den tilhørende karismatiske musikvideo som kan ses nederst på siden. Den legende bas er en rød tråd på hele albummet sammen med vokalen fra forsanger Thomas Storgaard og de rivende guitar-serenader.  Det er de catchy hooks og synth-baserede vibes der sparker musikken ud over scenekanten fra bandet Bite The Bullet. Sange som Turn Off The Light hvor gruppen ikke er bange for at tilføje en fløjtende outtro og den slow-ly ballade Lipstip Lover med pumpende sagte beats som underlægning, er begge gode eksempler på at Bite The Bullet leger med genren.

At se på formen og kvaliteten af den nyeste udgivelse Can Be Anything, kan Bite The Bullet mønstre en pop-rock-ballade album som leger med mainstream-kategorien. De catchy hooks kan stadig huskes efter første gennemlytning af pladen og emmer af glad stemning. Derfor ender anmeldelsen af udgivelsen på 4 ud af 6 stjerner. Den er ganske over middel, men nyhedsværdien i et genreskifte rammer kun selve Bite The Bullet og ikke genren generelt.