Bite The Bullet gav koncert på Studenterhuset i København

Bite The Bullet præsenterede nye sange og gamle klassikere på Studenterhuset i København ★★★★☆☆

Bite The Bullet er draget ud på en mini-tour i forbindelse med udgivelsen af albummet ”Can be anything”, som udkom i marts måned.

Dette bragte dem lørdag d. 22. april 2017 forbi Studenterhuset i København og dermed deres første headliner-koncert i hovedstaden i næsten 2 år.

Denne aften var der et godt fremmøde i den hyggelige kombinerede café og koncertsal med kulørte loftslamper og billige fadøl. DJen spillede nostalgiske hits og stemningen virkede hyggelig-fredagsbar-agtig.
Lidt efter kl. 22 gør bandet deres entré på scenen og uden nogen decideret opvarmning er publikum ikke helt klar til at modtage bandet, men allerede efter første nummer er mange oppe og stå foran scenen og gulvet bliver fyldt godt ud. Bandet er i dag omdannet til en kvintet med den faste trio i front og det giver dem mulighed for at lave et bredere lydbillede som matcher det man finder på albummet.

Det er en storsmilende og yderst veloplagt Thomas Storgaard der indfanger publikum med sin helt specielle og superfede vokal. Samtidig leverer Christian Norup på bassen sammen med den gæstende trommeslager Nicklas Løvén (Paper Tigers) en dejlig tung og rocket lyd som bl.a. kommer igennem på nummeret ”Dance with another”., som fremgår med en hårdere livelyd end på albummet.

Efter de første numre gæster sangerinden Lærke Corfix scenen, tempoet sættes ned og sangene ”Lipstick lover” og ”Hold me now” leveres som duetter mellem de to sangere, hvis vokaler harmonerer smukt med hinanden.
Desværre udnytter publikum dette skifte til at gå i baren eller til at tage en snak med sidemanden og koncerten går lidt for meget i stå og fokus forsvinder.

Tempoet kommer op igen med ”Lets go to the seaside” fra bandets 2. album Wheels og forsanger Storgaard leverer en nærmest elektrisk energi for derefter at forlade scenen og lade instrumenterne overtage og for første gang begynder publikum at klappe i takt og huje, og da vokalen igen træder ind og afslutter sangen med et brag, bliver der hujet og bifaldet vokser til råbende ” højere, vildere”.

Tempoet holdes oppe resten af koncerten og kulminerer med nummeret ”Babygirl’s  got soul” fra bandets debutalbum hvor musikerne får lov til at give sig fuldt ud og leverer langt udover scenekanten til publikums begejstring og bandet forlader scenen til lange klapsalver.

Alt i alt en fed aften på Studenterhuset hvor Bite The Bullet formåede at samle publikum op efter de blev tabt lidt undervejs.
Måske skal det ses som et tegn på at bandet ikke bør lade den gamle fuzzrock stil, som de startede ud med, glide helt ud af deres musik. Ikke fordi at den nye poppede stil ikke klæder dem og fungerer live, men mere fordi at ikke mange andre kan levere den mere hårde og rockede stil kombineret med en så speciel vokal som dem. Det er klart her, at de formår at indfange publikum og ryste naboerne i Rundetårn denne aften på Købmagergade.

Denne gæsteanmeldelse er skrevet af Trine Ulrich

Bite The Bullet gav koncert på Studenterhuset i København

Bite The Bullet gav koncert på Studenterhuset i København – Foto: Trine Ulrich