BUDTZ, Atlas [Foto: SPOT pressearkiv]
BUDTZ, Atlas [Foto: SPOT pressearkiv]
BUDTZ, Atlas [Foto: SPOT pressearkiv]

BUDTZ er et samarbejde mellem Christoffer Budtz og produceren JABS´s DIY projekt. Duoen er tidligere kendt fra Odd Collection, men har nu taget fat i et dansksproget popunivers med inspiration fra danske kunstnere som S!VAS, Ukendt Kunstner og Karl William.

Sammen for første gang stod de ovennævnte på scenen, på Atlas, med hjælp fra 2 korpiger. Introen startede inden bandet gik på, introen med Gitte Stallone´s stemme tonede frem, herefter kom besætningen frem på scenen. JABS på effekt, Budtz på vokal samt de 2 kønne korpiger.

Lysshowet var kraftig. I stærke farver gav besætningen dansksproget R&B-pop, hvor Budtz brillerede med både autotune, og som sanger. Hele grunden til foregående sætning, var at Christoffer Budtz havde to mikrofoner foran sig. Én med det udskældte autotune, som Waqas fejlede med på SPOT, samt en alm. mikrofon uden det store filter. Da BUDTZ blev booket til SPOT 2015 havde duoen kun 2 sange, så der skulle arbejdes hurtigt for at være klar med et helt set på scenen i Aarhus. Derfor kender jeg kun få af sangene, hvor “Gitte Stallone” var ét af de velkendte. Derudover hittet “Latterligt” som både vandt på genkendelighed, samt et ekstra lag da korpigerne tilføjede en lækker 90er korvokal oveni. Netop sammenspillet med de 2 korpiger fungerede ret godt.

BUDTZ @Atlas, Spot Festival 2015

Afslutningsvis fik man en ukendt sang, som klart kunne blive den næste hitsingle fra BUDTZ. Den havde både pondus og et lyrisk univers som de foregående singler ”Gitte Stallone” og ”Latterligt”. Det handler om ”op – og nedture” og var et mere uptempo nummer.

Kigger man på BUDTZ tidligere singler har duoen et image som er frækkere end hvad man så på scenen denne 2. maj på Atlas. Specielt Latterligt var hipster med reto-badeværelse, stærke farver og en nøgen kvindekrop, mens Gitte Stallone tager farverne med sig, men med levende billeder af et modeshow, hvor stil, elegance og fremvisning er hovedpunkterne.

Det er god pop som med flere stærke sange, vil kunne cementere sig som en fast spiller på det danske musikmarked.