Claus Hassing - Open Your Heart

Claus Hassing – Open Your Heart

Claus Hassing - Open Your Heart

Den lokal-kendte Claus Hassing, fra Aalborg-området, har med sit band Bryan Adams Tribute spillet hele Danmark tyndt på spillesteder og festivaler og skabt mindeværdige fester. Fascinationen af det store idol, Bryan Adams, har også sat tydelige spor i både lyd og vokal, når det gælder Claus Hassing som solo-kunstner. Debutalbummet hedder Open Your Heart og blev udgivet i slutningen af 2014. Før dette udgav Claus Hassing singlerne Hotel Room og The Ones We Are, som begge er at finde på albummet. 

Open Your Heart er en fuldblods-plade med 13 engelske sange samt 3 akustiske. Den røde tråd ligger i den bløde rock-genre og en karismastisk vokal med 80´er referencer og catchy omkvæd. 

Girl Next Door er bare anden skæring på pladen og sætter en fin linie for resten af albummets virke. Guitarsoloerne er perfekt matchet den iørefaldende rock-lyd. Det er glad pop pakket ind i en lækker rocksound fra 80´erne til idag. 

Foruden at være sangskriver og musiker, er Claus Hassing også producer. Dette kan nemt høres på pladen, som han har gennemarbejdet fra top til bund med øre for den gode melodi og rytmisk guitar en masse. Der er alt fra de store sange som Feel Like Rain og Seventeen til de stille ballader som Alone. 

Seventeen har en nærmest Eurythmics-indledning blandet med Bryan Adams-leadguitar og vokal-inspiration. Sangen opbygger, lige fra starten, en iver til et større break, som dog desværre forstummer i et stille forsøg. Dog kan det mindre break være med til at opbygge sangen på ny, inden lyden erstattes af næste sang. Ideen og lyden er lækker og ganske iørefaldende med en stille vokal-sektion. 

Balladen Alone har en fantastisk og neddysset elektrisk soul-blues-guitar intro, hvor Claus Hassing er kommet en smule ned i tempo på vokalen. Bassisten Christian Thrane har fået mere bund, som sammen med den elektriske guitar skaber en stemning af ro og tryghed. Som at blive omfavnet af den bløde aften-dyne inden natten falder til ro og mørket så småt sænker sig udenfor. 

Pladen Open Your Heart er overvældende på mange måder. Less is More. Et moderne udtryk som dog virker modsat i dette tilfælde. 
Claus Hassing har dog skabt en plade med plads til 16 sange med alt lige fra fantastiske rock-sange, hvor hele familien Danmark kan være med, til de stille ballader, hvor flere har været, men ikke tør indrømme. Der er en skarp og svær balancegang mellem idol-dyrkelse og at finde sin egen lyd. På Open Your Heart deler vandene på lige godt og ondt.