I forbindelse med Halloween udsender Code Elektro EP´en The Halloween Tracks – Vol. 1. En samling elektronisk musik med fokus på 70´ernes synthbaserede kult-kompositioner og gyser-stemningen fra halloween. Seneste album-udgivelse hedder ”Never Mind The Solar Wind” og blev udgivet i 2019. Den er nummer 4 i rækken af albums og afløste den asiatisk-inpireret Triads (2017), Wolf (2016) og Superstrings (2015). Alle udgivet på vinyl og alle med et bestemt tema i fokus.

Code Elektro er den danske producer Martin Ahm. Oprindeligt fra Sønderjylland, men nu bosat omkring Aarhus. Siden 2015 har han udgivet fire albums digitalt og på vinyl, hvor flere udgivelser har været nomineret til Gaffa Prisen. Vinyl-udgaverne af disse albums holder hele sci-fi-genren i hævd ved at være udgivet i fantastisk flotte farver på splatter-vinyl. Det samme kan man sige om de fantastisk flotte og veludførte musikvideoer som Shinobi (Triads) og Cyber Dreams (Superstrings).

Udgivelsen The Halloween Tracks – Vol. 1 er, som navnet fortæller, en halloween udgivelse og udkommer d. 31 oktober 2019. Første nummer på udgivelsen er ”The Machine God”. Den er bygget op af to dele med et stille break i midten. Introen bygger en stemning op, mens en ret så funky baseline kører i baggrunden og gør tracket ganske dansabelt. En elektronisk vokal messer igennem hele seancen med både dybe vejrtrækninger og sætninger.

”Under The Dark Moonlight” skubber tempoet et nøk op med en gennemkørende synth. Det virker på en måde apart fra beatet og dog ganske vellydende skævt. Selv er jeg ikke en mester i synthwave og ville ikke kunne snakke med på det tekniske, men lydmæssigt fanger det min opmærksomhed. Specielt også i ”Night Of The Wolves” som med ulvehyl og lækre detaljer får skabt en clean halloween-stemning. Som når man ser et view af Grev Dracula´s slot i en sci-fi film eller når Dr. Frankensteins monster vandrer ud af døren efter doktoren har fået fulgt sin indre samlevejledning til punkt og prikke.Ej okei, det er måske at sætte kult-genren i bås. Men..

Code Elektro er en mester i at fange temabaserede lyduniverser, alt lige fra de teknologiske fremskridt til det ydre rum og hele den asiatiske fascination på albummet Triads. Selv ejer jeg debutudgivelsen fra 2015 ”Superstrings”, som jeg har vundet i en Knæk-Cancer konkurrence. En udgivelse jeg tager frem fra tid til anden for at betragte det flotte grafiske arbejde samt en hurtig tur på tallerkenen.

Det er ren og skær instrumental og har en lille fanskare i det danske, men også meget fascinerende at følge dette projekt. Derfor rammer Code Elektro også de udenlandske sci-fi-interesserede hvor bl.a. kunstnerprofilen på Spotify Code elektro har tæt på 80.000 månedlige lyttere. Selv har jeg været underholdt af denne lille Halloween udgivelse, hvor både The Machine God og Night Of The Wolves rammer min interesse, dog med et lille “dødvande” på Under The Dark Moonlight. Derfor rammer anmeldelsen her på gode solide 4 stjerner. 

Find på Spotify og  Tidal

Faktaboks
Udgivelse: 31 okt. 2019
Pladeselskab: Iceberg Records
Udgivet digitalt