CODY – Windshield

CODY er langt fra et nyt navn på den danske musikscene.  Bandet blev startet i 2006 af guitarist Kaspar Kaae og har gennem tiden haft stor udskiftning af musikere, de seneste par år har bandet dog været nogenlunde fast i sin form, og CODY har siden 2009 lavet 5. udgivelser – ”Windshield” er 3. album, og samtidig 3. udgivelse hvor bandet selv har stået for alle indspilninger.

CODY [2014 Pressefoto]

CODY [2014 Pressefoto]

CODY har siden deres debut spillet på både Roskilde Festival og Spot Festival, og varmet op for prominente navne som ”The National” og ”Band of Horses”, og jeg synes bestemt CODY hører hjemme i det selskab.

Albummet ”Windshield” udkom d. 10. februar i år og indeholder 10 sange. Albummet har høstet roser hos de fleste anmeldere, og jeg kan kun være enig – der hviler en dejlig, tilbagelænet ro over albummet, og man får bare lyst til at sætte sig godt tilrette og lytte.

Efter flere gennemlytninger, synes jeg at højdepunkterne er titelnummeret ”Windshield”, ”Midnight” og ”The Night I Saw a Ghost”, men hele albummet har en super fed sammenhæng og helhed, og det kan klart anbefales at give den et lyt. Det er velspillet, velproduceret og gennemført!

Jeg kan næsten garantere, at du efter en gennemlytning af pladen, får lyst til at høre CODY live, og heldigvis starter de deres tour d. 27. februar 2014.

Du kan læse mere om CODY på deres hjemmeside eller facebook, hvor du også kan se deres tourplan.

 

Læs også vores sidste anmeldelse af CODY – Under the pillow, under the elms