Så har vi ramt dag nummer to på Northern Winter Beat 2014, Fredagen. Endnu en bidende kold dag med -1 på termometeret det meste af aftenen, dog mindre blæsende end den foregående. Turen gik endnu engang et smut mellem Aalborgs pulserende musikliv i disse dage hvor NWB 2014 giver lidt lys og varme til kolde koncertgæster.

Dagen startede ud med en bekræftende koncert på Huset i Hasserisgade. Dobbeltkoncert med Alise Joste og derefter danske Anders Mathiasen i form af solo-artisten Vessel. På den tæppebeklædte scene i Husets sal, satte vi os til rette med en god og dejlig varm kop kaffe i keramikkrus. Loftet var dekoreret med, javist kunstige blomster, men det var dog stadig blomster.

Vessel @ Huset
Vessel @ Huset

Scenen var kun prydet af én mikrofon og et par guitarer, hvilket var en meget nem og enkel opstilling. Vessel behøvede dog heller ikke mere for at fylde salen med hans beroligende vokal og sjove indskud mellem sangene. Med sange, om emner, som mad og lim spillede Vessel en flot koncert på Huset. Han kom også forbi sangen ”Devils Empire”, som han endelig forstod betydningen af, da han oplevede arbejdsfolk uden for hans vindue meget tidlig om morgenen. Anders er den type musiker der ikke er bange for at føle musikken, mens han spiller den. Det stilfærdige og nøgne guitarspil og Vessels vokal skiftedes mellem at være førerposition igennem sangene. Når vokalen trak sig tilbage, var det forudbestemt at guitaren tog over. En meget flot præstation, hvor Vessel sluttede af med den stille sang ”Speed of Light”.

Mads Beldring stod på Skråens store scene. Mads havde sin søster med på scenen som agerede kor og medmusiker på hans sange i en langsomt opfyldende sal. Løbende kom der publikum til, hvor også balkonen måtte tages i brug til sidst. Sangene fra Mads Beldring er danske sange om hverdagens anskuelser. Mellem hver sang fik publikum en lille historie bag, hvilket var med til at kunne forstå hans tankegang og fremføring af sangene. Sangen ”Under Dine Fødder” skrev han da.. Citat: ”.. han lå i et stort sort hul og betragtede hullets munding. Han kunne se alle fødderne der gik forbi, ovenover hullet og det inspirerede ham til at skrive sangen”. Udtalelsen skal gerne forstås i overført betydning.

Én af de helt store trækplastre denne Fredag var Jacob Bellens & Band på Skråens scene.  Mere end 250, måske endda over de 300, var mødt op for at nyde de smukke tekster fra Jacob Bellens. Koncerten var just startet, da Jacob pludselig vender sig ved sit piano og samler en saks op. Herefter klipper han skægget til og undskylder for 10 sekunders pinlig stilhed. Noget han dog aldrig har prøvet før.

Jacob Bellens & Band @ Skråen
Jacob Bellens & Band @ Skråen

Jacob Bellens er som ene mand på scenen. På trods af navnet viser ”& Band”, er det Jacob der styrer hele showet med sin dybe, sprøde vokal hvor de to medmusikanter bare følger med. Som aftenen skred frem begyndte publikum også stille at forlade salen, da Northern Winter Beat havde masser af andre navne at byde på. Jacob Bellens & Band var én af de bedre bookninger.

Efter førbeskrevet koncert gik turen til 100Fryd hvor danske Dangers Of The Sea gav koncert. Dangers Of The Sea består af medlemmer af Slaraffenland, Folkeklubben, Saybia og Efterklang og denne aften stod alle 5 mand klar med hvert deres instrument og hver deres mikrofon. Koncerten havde en hyggelig stemning og fangede de fremmødte festivalgæster ganske godt.

Dangers Of The Sea @ 1000Fryd
Dangers Of The Sea @ 1000Fryd