Dan Firth - Turn Me On (Rufus Spencer Cover)

Dan Firth – Turn Me On (Rufus Spencer Cover)

Dan Firth - Turn Me On (Rufus Spencer Cover)

I midten af februar udgav den københavnsk/svenske Rufus Spencer sin nyeste single Turn Me On samt en musikvideo med stærke referencer til den snarlige sommer. Singlen er startskuddet på den kommende EP, med det mundrette navn, Where The Wild Wind Blows.

Hurtigt er der dukket et cover op på nettet fra den dansk/engelske songwriter Dan Firth. Coveret af sangen Turn Me On er filmet i en lejlighed i England med udsigt ud over byen Newcatle. Turn Me On bliver præsenteret, af den 20-årige musiker, i en unplugged version uden tekniske hjælpemidler, kun med den genklang som et lejlighedskompleks kan rummer. Dan Firth og Rufus Spencer har lidt af den samme klang i deres vokal, og derfor virker coveret ikke så fornyende som man skulle tro. Men Dan har fat i nogle rigtig gode fraseringer som passer ret godt til sangen i dette nøgne set-up.

Dan Firth har siden, han som 14 årig, fik fingrene i Guitar Hero haft en passion for at spille musik. Allerede som 17-årig kom passionen for selv at skabe musikken og sangskrivningen gik i gang. Hans debutsingle ”Happy” blev udgivet i slutningen af 2014 som efterfølgende er blevet spillet på BBC Radio Newcastle.

Dan Firth – Turn Me On (Rufus Spencer Cover)

Rufus Spencer – Turn Me On