Dance With Dirt - Marathon
Dance With Dirt - Marathon
Dance With Dirt – Marathon

Den aarhusianske kvartet Dance With Dirt nåede igennem nåleøjet i 2012 og vandt P3s Karrierekanonen. Sidenhen er det blevet til masser af koncerter rundt omkring, udgivelsen af første album We Are Dance With Dirt samt koncerter på SPOT festival og Smukfest og udenlandske koncerter i bl.a Tyskland, Canada og Estland. Senest har bandet udgivet deres første single, Heartcase, som forløber for det kommende album Marathon.  Albummet udkommer fredag d. 26 februar 2016 på AEM Records / Sony Music DK og er produceret af Anders Ruby.

Kvartetten består af forsanger Magnus Jacobsen, trommeslager Mikkel Frej, Jonatan Lyby på bas og guitaristen Kristoffer Veirum. Bandet har ændret stil og udtryk fra første album hvor den mere bastante rock fyldte mest og guitarerne fyldte hele lydsiden. På Marathon er der stadig masser af guitarer, men de er gemt lidt bag et melodisk ydre og mere fokus på vokal og klang fra forsanger Magnus som bl.a. bands som Coldplay og ikke mindst, U2. Men Dance with Dirt´s rødder er stadig at spore i denne nye udgivelse.

På sange som Let Your Fingers Do The Y kan man allerede mærke ændringen i både vokal og stil. Den stille intro får stemningen i gang og bygges kun op af den legende guitar og vokal-arbejdet, både fra forsanger Magnus og koret i de kommende sange på pladen. Drunk Lovers er den rockede ballade med en hul trommeintro og noget der lyder som en 90er guitar-intro. Netop i Drunk Lovers kommer den gamle Dance With Dirt-sjæl frem på en rå-vokal i et nyt univers.

Den bedste vokal-mæssige performance på hele pladen synes jeg burde tilfalde de nydelige og bløde ”Uh Oh Oh ” på Snow Machine. Sangen rammer plet og burde være en hitbasker inden længe på både P6 og P3. Den er tilstrækkelig rock med pop og syng-med omkvæd, til at kunne trække Dance With Dirt rundt i hele landet.  

Albummet Marathon er en rockgruppes hyldest til de lækre melodier en pop-sang kan frembringe uden at blive for hul og overfladisk. Det er fuck-fingeren til mainstream. Jeg giver hermed pladen fra aarhusianske Dance With Dirt 4 ud af 5 stjerner for nydelige melodier, fed vokal og god energi.