De Dødelige - Oplev

De Dødelige – Oplev

De Dødelige tour 2015

De Dødelige er en duo fra København som udgav EP´en ”Oplev” for nyligt. Sanger Andreas Ringblom og producer Ulrik Schultz udgav sidst mini- albummet ”Opdag”. Singlen ”Os To” fik en anmeldelse på bloggen og en fin modtagelse. Duoen har eksisteret siden 2012, hvor temaet siden har været at udfordre sig selv. Det har de gjort endnu engang på den nye EP, som indeholder 5 danske sange.

Det er dansksproget fløde-pop med bund. Inspirationer må komme fra kunstnere som Nik & Jay og Burhan G, men med eget original touch fra den københavnske duo.

5 Glas stikker ud som en spændende retning duoen skal følge. Det er feat. af undergrunds-rapperen Mund De Carlo. Introen er afdæmpet og lækker, teksten er fængende og enkel. De stille sektioner brænder igennem og skaber en god kontrast til resten af sangen. Bunden er solid og vokalen af Andreas Ringblom er poppet og fungerer fint sammen med Mund De Carlo´s lyrik.

Vi Drømmer er en sang med klaver og et stille beat. Vokalmæssigt finder man Nik & Jay-kor og Burhan G vokal-peaks, hvilket er med til at give sangen sit eget liv på en ny måde. Ulrik Schultz får lagt et tåget univers med synth og bund, mens Andreas holder linien på hele pladen.

”Oplev” er en EP man skal høre så højt så muligt(Alt med måde). Der skal være bund for det er dér detaljerne er lagt, sammen med vokalen. Man skal kunne mærke jorden ryste under sig, hvilket er med til at gøre denne EP til en Oplev´else.  Gennemgående er EP´en lækkert producereret, men der er desværre langt mellem god, og fantastisk. Jeg ser Vi Drømmer og 5 Glas som de sange der kan give luft under navnet De Dødelige. Kunstnere må godt være udødelige (deraf afledt De Dødelige), det er det der skiller dem fra ”pøblen”. Der skal være en hvis distance, for at skabe en hype omkring sig selv, og den distance prøver De Dødelige at knække. Jeg håber bare ikke de gør det, for distancen er nødvendig.  Idoldyrkelsen er et nødvendigt gode, for at skabe nye stjerner.