Death machine - Cocoon 2017

Københavnske Death Machine har i 2017 udgivet albummet Cocoon. Albummet er efterfølgeren til det selvbetitlede debutalbummet fra 2015. Hvor debutalbummet var mere skramlet uptempo folk i et guitarpræget univers, er Cocoon skabt med store filmiske flader og små mørke finesser, mens vokalen er blevet mørkere, dybere og hæsere.

Bag gruppen Death Machine står sanger, sangskriver og guitarist Jesper Mogensen, Sven Busck på trommer, Simon Christensen på keys og Morten Ørberg på bas.

Hvis du kender bands som Murder og Jacob Bellens solo, så rammer Death Machine sikkert også din radar. Med sange som Cocoon, Disco Blues og Loans, er det ikke svært at forestille sig hvor sangskriver og sanger Jesper Mogensen får sin inspiration fra. Men Death Machine tager niveauet et hak mere dystert ned. Bl.a. i den følelsesladet Cocoon med kor og filmiske effekter, drager du med musikken ud i de mørke sletter hvor den tørre luft rammer dit ansigt som en let brise. Disco Blues skubber lidt til rytmesansen med både en rytme guitar og melodisk afsæt til tonerne af Jesper´s dobbeltvokal, mens den gennemgående guitar holder toget på skinnerne. En komposition hvor instrumenteringen har lige så stor vægt som vokalen.

Det er fingerspil, rytmeguitar, nænsom basgang, store flader og krybende kor. Der gemmer sig flader af Agnes Obel´ske dimensioner, bare på guitar. Sange som Undergrund og Under The Pillow fortsætter det store ridt ud på sletterne til hvad der måtte vente i horisonten. Det er hele 11 sange i samme retning, med få temposkift, skønne breaks som fremhæver guitaren og de stemningsfyldte effekter. Et hurtigt cadeau til den gode vokal-effekt der er på Bitter Dreams, når den dybe vokal virkelig tager fat.

Jeg er solgt, men er bange for det bliver en lang sovepude. Faktisk mener jeg at de 11 sange kunne være skåret ned til 9 og stadig have samme effekt. Når man lytter albummet fra ende til anden, rammer der givetvis enkelte døsige perioder hvor et så roligt tempo kan mindske koncentrationen. Hver for sig rammer flere af sangene topniveau og det kaster jeg gerne 4 stjerner efter.