Et debutalbum er altid en milepæl i et bands historie. Det er her sangene skal fortælle historien om bandets fremtid og vise vejen til det gyldne gennembrud. Nogle gange kommer gennembruddet før albummet og så er der ekstra pres på udgivelsen.Det københavnske band, Desmond, har med de fire bandmedlemmer allerede udgivet singler, samt EP´en Passage fra 2017, så det næste naturlige valg skulle også være den svære albumdebut.

Albummet Cardboard Palace udgives Mandag d. 17 august 2018 og rummer en energisk heksekedel af synth, new wave, pop og dansable rytmer. Førstesinglen Paris er også at finde på debutalbummet som med et messende “..Diamonds” bliver opfulgt af claps, farverige synth og hurtighak på trommerne. Efterfølgeren Exile bygger videre og kan også tilføje en nydelig opbyggende elektrisk guitar-intro og stemningsfyldte klaver-touch. Helt klart optimistiske stile fra den musiske front som emmer af sol, sommer og lange nætter, men hvor indholdet har en dybere mening og dybereliggende rødder.

Desmond er ét af de bands, hvor der kan ske en masse på kort tid. Bl.a. på sangen Typhoon hvor percussion kører med 100 km/t og guitaren river riffs ud af ærmerne i forbifarten. Vokalen er melodiøs og bærer en stor del af læsset, mens den allerstedsværende synth fortæller os at der er 80er-new wave at spore i inspirationerne.

Albummet Cardboard Palace er en flot debut fra et band med styr på deres sound trods en kort levetid siden 2015. Albummet kendetegner mest af alt hurtige introer og bratte slutninger, men overrasker også med roligere tempo på sange som Fickle Star. En sang som også er havelågen der smækker i, efter et fuldlængde album der tager idéer fra pop, new wave og enkelte disko rytmer.

DESMOND består af:
Christian Noer Snorgaard
Andreas Noer Snorgaard
Alexander Topsøe
Asbjørn Storgaard