DMA15: Et gæt på årets vindere til Danish Music Award 2015

Danish Music Award 2015, Forum København

Danish Music Award 2015 holdes i Forum København Lørdag d. 7 nov. og sendes direkte på Tv2. Showet præsenterer et hav af kendte danske musikere som både er med for at hylde musikken og selvfølgelig pga. deres nominering i forskellige priser. 

Foruden de nominerede spiller følgende også koncert på aftenen:

  • Dizzy Mizz Lizzy
  • Djämes Braun
  • Rasmus Seebach
  • Suspekt
  • Lukas Graham
  • Cisilia
  • L.O.C
  • Christopher
  • Marie Key

Årets makkerpar er Christopher og Anders Breinholt

Et gæt på aftenens vindere?

Årets Danske Musikvideo – Xtra Naan – Malk Mig
Ud fra de nominerede, som også tæller Emil Stabil og S!vas, holder jeg mest til at Xtra Naan får prisen for Årets Danske Musikvideo. Xtra Naan har formået at tage humoren med ind i musikken og stadig holde et seriøst niveau. 

Årets Danske Clubnavn – TooManyLefthands
De nominerede i Årets Danske Clubnavn tæller også Alexander Brown og Morten Hampenberg & Yepha, men dem der kommer til at løbe med hele æren er dj-duoen i TooManyLeftHands som har formået at sparke liv i en spændende karriere. 

Årets Danske Gruppe – Lukas Graham
De nominerede i Årets Danske Gruppe man være mere end stolte over nomineringen som er en prestigefyldt pris. Dog kan jeg se en klar vinder i den lille danske gruppe Lukas Graham som allerede er godt igang med at overtage verdenen med endnu et nyt album. Foruden Lukas Graham er Julias Moon, Folkeklubben, Suspekt og Ulige Numre også nominerede. Efter Lukas Graham står Suspekt også lunt i svinget til at vinde prisen for deres fede shows og gennemgribende performance. 

Årets Idé – Musik i Ambulancer
Ingen tvivl der. Da jeg læste om idéen blev jeg skuffet over ikke at have fået den ide. 

Årets Danske Livenavn – Suspekt
Som skrevet tidligere er Suspekt en unik gruppe som virkelig kan få det vildeste frem i folk. Det er pompøs, frækt, beskidt og uendeligt. De andre nominerede er MØ og Lars H.U.G. 

Årets Danske Popudgivelse – Lukas Graham – Lukas Graham
Da Blue Album udkom fra Lukas Graham blev jeg overrasket over endnu en flot kvalitet i produktionen og sangskrivningen. Derfor fortjener dette album endnu en pris til Lukas Graham. De andre nominerede er Cisilia – Unge Øjne (flot album ivørigt) og Julias Moon – Fake ID Heartbreak. 

Årets Danske Producer – Rune Rask & Jonas Vestergaard for ”V” med Suspekt
Denne kategori er svær da jeg både ser Rune Rask & Jonas Vestergaard som vinder og Andreas Sommer for ”Tænker Du Vi Danser” med Marie Key. Begge udgivelser er husket og spillet slidte i mange danske hjem.

Årets Danske Rockudgivelse  Mew – +-
Det var en overraskelse af de store da Mew pludselig var fuldtallige igen og endda udsendte et nyt album, derfor har jeg på fornemmelsen at denne kategori vil gå i Mew´s retning istedet for Turboweekend og Ulige Numre. 

Årets Danske Sangskriver – Lukas Graham, Stefan Forrest og Morten Ristorp for ”Lukas Graham (Blue Album)” 
Det ser ud til at blive en stor aften for Lukas Graham og følge, for.. wow.. en dejlig plade og ikke mindst indlevelsen i tekstuniverset som på engelsk fanger lige så godt som hvis det var skrevet på dansk. Desuden halter Marie Key for ”Tænker Du Vi Danser” ikke særligt meget efter. 

Årets Publikumpris – Lukas Graham
Nu er dette publikums egen pris, så valget kan være på hvilken som helst af de nominerede, men nu er jeg selv én af publikum så min favorit er som ovenstående. Er jeg farvet af min egen musiksmag? Muligvis. Det er du også. 

Årets Nye Danske Navn – Scarlet Pleasure
Årets Nye Danske Navn kan kun gå til drengene i Scarlet Pleasure for deres lækre toner og udstråling samt en fremragende vokal af Emil Goll. Næste år tager Cisilia den, medmindre Emil Stabil får endnu flere hits i kataloget. 

Årets Internationale Hit – Ellie Goulding – Love Me Like You Do
Major Lazer har gjort et kæmpe indtog i Danmark og, ikke mindst, hele verdenen med både optræden inkl. vores yndlingsdarling MØ. Alle har hørt sangen, alle kender MØ, hvorfor så ikke smide titlen efter Major Lazer? Men det kan både Ellie Goulding og Kygo forhindre, derfor tror jeg Ellie Goulding løber med titlen da hun på kort tid har skabt sig et stort navn. 

Årets Internationale Udgivelse – Taylor Swift – 1989
Tillykke Taylor.. Lækkert. 

Årets Danske Urbanudgivelse – Emil Stabil – Emil Stabil
Hvis Emil Stabil skal vinde noget, så er det nu. Jeg har oplevet ham live og både undret og raset, men radioen elsker ham og folket åbenbart også, så her er muligheden for Kidd den Anden. Karl William står også som en potentiel vinder af Årets Danske Urbanudgivelse. 

Årets Danske Udgivelse – Suspekt – V
Det er så vildt hvad de fyre her formår. Nogle gange kan de heller ikke selv forstå det. Selvom prisen hælder mest mod Marie Key – Tænker Du Vi Danser, så håber jeg drengene får denne med hjem. Re.. Re.. Re. spekt. 

Årets Danske Solist – Stine Bramsen
Denne gudeskønne sangerinde har masser af energi at tilbyde og står fint alene. Hun går foran når der er behov for det og det har Stine fortjent en pris for. (som selvfølgelig også gælder for musikken) 

Årets Danske Hit – Kesi – Søvnløs
Kesi har været på alle læber som den særlig aktive fyr som aldrig sover. Han har skabt et hit som kan benyttes i mange sammenhænge, og til mange lejligheder. Hittet fortjener at blive prist ved danish Music Award 2015, medmindre Suspekt & Lukas Graham også hiver den her hjem med fællesbarnet Søndagsbarn. 

Crash & burn.. Vi ses i Forum på Lørdag d. 7 nov. 

Husk at følge med på Insta. Bruger: Musikbloggerdk