Danish Music Award 2016 fra Forum, København.
Danish Music Award 2016 fra Forum, København.
Danish Music Award 2016 fra Forum, København.

Med musiske indslag fra kunstnere som MØ, Phlake, den hippe Gulddreng og Nik & Jay kan Danish Music Awards 2016 byde på endnu et brag af et show i Forum. Værterne er denne aften komikeren Rasmus Bjerg og musikeren Burhan G.

Traditionen tro var den røde løber rullet ud med gæster som Phlake, Medina, Benal, Suspekt m.fl. til at betræde det farvede tæppe og billetsalget kunne melde få billetter tilbage inden arrangementsstart. Endnu engang skal musikkens talenter hyldes for åben skærm, direkte ind i Danmarks stuer og af den danske musik-elite.

Ved første øjekast ligner alt i salen sig selv. Scenen er på sin vante plads, tribunen overfor, nomineringsområdet foran scenen, rød løber med forlængelse af presselounge. Det var som at træde tilbage til sidste år, dog pånær skriften på årets store baldakiner som afslørede at vi nu var tiltrådt et nyt år med nye navne på scenen.

Efter en lidt kikset start med en tåkrummende sketch fra årets konferencierer, blev der plads til at offentliggøre de første priser inden Phlake sang om Oreo i storhittet Pregnant. En opvisning der var alle fem priser værdig, som Phlake fik høstet i aftenens awardshow til slut. Efter Gilli kunne løfte trofæet for Årets Danske Hit, blev Forum varmet op af en veloplagt Cisilia efterfulgt af en hårdtslående Faustix med hittet Don´t U Worry med Cisilia på vokal inden Blak var Nede Mette (Hvilket mest af alt lød som playback), men publikum var klar på det.

Efter endnu en statuette med Phlake´s navn påklistret, blev aftenen Magisk i selskab med de danske popkonger Nik & Jay. De leverede et show med selvtillid på begge af showets scener, inden aftenens store forundring blev hyldet. Æresprisen gik til Medina som i en tårevædet takketale bare ville fortælle til de “fucking haters, fuck dem”

Forum gik amok til årets hotteste navn, Gulddreng, da han modtog Publikumsprisen lige inden Phlake kunne sætte sig på Årets Danske Sangskriver. Den kønne sangerinde Aura var også at finde blandt de optrædende denne aften, dog uden en nominering. En beslutning som nok hænger sammen med manglende udgivelser fra hendes side af.

Kometen Alex Vargas kunne modtage statuetten for Årets Danske Solist, overrakt af far og søn Schmeicel. Herefter kom årets store taleemne på scenen med guldmasker en masse, mens publikum sang lystigt med på de kække tekster. Gulddreng var skinnende på den røde løber og blændende på scenen. Et godt branded navn fra pladeselskabets side.

Endnu en Phlake statuette endte hos rette ejermand inden den smukke MØ overdængede hele Forum i hvid konfetti og lukkede Danish Music Awards med manér.
Et show med pompt og pragt, hvor manglende konfetti ville være en skandale.

Aftenens fulde liste over vindere:

PHLAKE
Årets Danske Udgivelse
Årets Nye Danske Navn
Årets Danske Sangskriver
Årets Danske Producer
Årets Danske Popudgivelse

THE MINDS OF 99
Årets Danske Gruppe
Årets Danske Rockudgivelse

ALEX VARGAS
Årets Danske Solist

GILLI – C´est La Vie
Årets Danske Hit

UKENDT KUNSTNER
Årets Danske Urbanudgivelse

BLAK
Årets Danske Clubnavn

MØ – Final Song
Årets Danske Musikvideo

GULDDRENG
Årets Publikumspris

MEDINA
DMA Ærespris

LUKAS GRAHAM
Årets Danske Livenavn

JUSTIN BIEBER
Årets Internationale Udgivelse
Årets Internationale Hit