Drengebande - Kom til Byen

Drengebande – Kom Til Byen

Drengebande - Kom Til Byen [Foto af københavnsk jazzklub i 1950’erne, Foto: Helmer Lund Hansen]

Drengebande – Kom Til Byen [Foto af københavnsk jazzklub i 1950’erne, Foto: Helmer Lund Hansen]

Drengebande er københavnske sanger og sangskriver Thomas Bach Skaarup (Thomse).
EP´en Kom Til Byen er en udgivelse med 7 sange på dansk. Inspirationerne kommer flere steder fra og i flere forskellige grene af livets iagttagelser, men udfaldet er en alternativ og rolig plade med lette, lækre sange.

Den danske digter Nicolaj Stochholm´s digt hedder DRENGEBANDE og her fik sangskriveren Thomas inspiration til scenenavnet fra. Digtsamlingen hedder Odefabrikanten, hvis man skulle blive interesseret i at grave dybere ned.
Nikolaj Stockholm og Thomas mødtes en dag, hvor Nikolaj bad Drengebande-sangeren skrive musik til Nikolajs digte, hvilket blev starten på Thomas Bachs nuværende karriere.   

Introen til Står Med Nogle Venner er frisk, mens vokalen af Thomas klistrer sig til tonerne som klæg tapetklister på væggen. Omkvædet rammer en fin friskhed, hvor Thomas kommer lidt ud af sit toneleje og skaber en fin nuance i lyden. Inspirationen fra den elektroniske verden er at finde i sangen, På Papiret, hvor introen endnu engang er at bemærke. Den tunge Sakser har fundet vej igennem en flok syntesizer med store og monotone lydflader. Beatet er slow samt er vokalen skruet en smule ned i toneleje og tempo, mens det trance-lignende bagtæppe hænger tungt i baggrunden og bliver lukket ned til slut i sangen.

Sangen Konsultation har feat. af skuespiller Danica Curcic som bl.a. har medvirket i film som Fasandræberne og Stille Hjerte. I en serenade af levende guitar-strøg synger Thomas sin karakteristiske vokal indtil Danica overtager med en form for takketale hvor hun bl.a. takker venner, familie og bekendte, den gode sex og den dårlige og ikke mindst The Jesus and Mary Chain. En ret sjov detalje.

EP´en er produceret af Mads Brinch og Bjarke Porsmose (4 Guys From The Future) og indspillet i Sauna Studierne på Frederiksberg. Drengebande er en del af Thy Music Collective som også huser navne som Mont Oliver, Jonah Blacksmith og This Is You.

Rygterne siger at Drengebande snart får nyt medlem i form af en kvidelig skikkelse. Kirsten Nyhus Janssen fra duoen Kirsten Og Marie har været en tur i sommerhus med sanger Thomas Bach, hvilket resulterer i et fuldlængde album på et tidspunkt.

Du kan se musikvieoen til Står Med Nogle Venner herunder fra Drengebande.