Dusin udgiver deres første EP, Halvtolv, d. 4maj 2018 (Foto: Søren Bjerre Mikkelsen)
Dusin udgiver deres første EP, Halvtolv, d. 4maj 2018 (Foto: Søren Bjerre Mikkelsen)
Dusin udgiver deres første EP, Halvtolv, d. 4 maj 2018 (Foto: Søren Bjerre Mikkelsen)

Duoen i Dusin hedder Jesper Nohrstedt og Mads Vadsager. Genren er flydende elektronisk fløde med masser af poptekstur og dansk lyrik. En let rørt blanding af meget af det vi ser i den danske undergrund og vækstlag lige i øjeblikket, hvor navne som Aksglæde, Off Bloom og Soleima rykker godt.

EP´en består bl.a.  singlerne Først Nu og Gror Fast. Begge singler som, før EP´ens udgivelse, har fået lov at fæstne sig i den danske undergrund. Den dryp-tunge sang Gror Fast har med kompressor på vokal og synth et meget ungdommeligt udtryk. Først Nu har i EP-udgaven bl.a. fået en ca. 2 min lang interlude tilføjet, siden udgivelsen som single første gang.

Sange som Alfahun emmer af drengeværelse og drengefantasier, mens Alting Ingenting maner lidt til besindighed. Synth-universet giver små afbræk i de kor-baserede passager som hele lyrikdelen er bygget op om og er med til at give stemning og farve i hele forholdet mellem ungdomsoprør og voksenlivet.

Ep´en Halvtolv er ganske godt håndværk. Sammensat af mange gode produktioner med mulighed for hengivelse. Dog rammer helheden ikke et klimaks, men virker som en let dans på roser uden torne. Det store gennembrud ligger ikke på EP´en, men vil med tiden komme af erfaringer fra denne udgivelse. Først når man har forladt slipstrømmen, kan man shine for sig selv og det skal nok komme for den unge duo. 

Udgivelsesdato: 4 maj 2018
Genre: Elektronisk Pop
Format: Digital