Echo Me – Towards The Sunset

Echo Me er et projekt af den danske, berejste musiker Jesper Braae Madsen. Det første album blev indspillet med Noah Rosanes i 2011 og bl.a. spillet for publikummer i lande som England, USA, Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig og Spanien og har siden båret frugt med en pladekontrakt, en halv side i Politiken og rotation på magtfulde P3.

Echo Me

Det andet album blev udgivet i starten af 2014 og bærer navnet Towards The Sunset. Selv siger Jesper om pladen:

”.. Min næste plade er indspillet i Esbjerg, hos Sebastian Wolff fra bandet Kellermensch, og vi har arbejdet imod et mere råt, enkelt og håndspillet udtryk. Hvor debuten blev gæstet af adskillelige musikere fra b.la. Folkeklubben, Kites & Komets, Boho Dancer, Cody, Penny Police og sågar Søs Fenger, er “Towards the Sunset” et langt mere selvstændigt og modent udspil.”

Selvstændigheden er at føle på. Her er ikke så mange gæstemusikere som sidste plade og Jesper står som ene mand i projektet Echo Me. Towards The Sunset er en 10 nummers plade med mestendels håndspillede sange og Jesper Braae på vokal. Førstesangen Out Of My Hands rammer, med sit trykkede lydbillede og lydhøre omkvæd, en god start på en gennemlytning efterfulgt af The Only One som har referencer til støjrocken i en blød folkgenre. Omkvædet har samme formular som førstesangen, dog i en mere støjtvistet udgave.

Nu indeholder pladen ikke kun selvstændighed da der også forefindes både trommer, guitar og kor. Men ingen tvivl om det kun er Jesper Braae som er afsender af disse engelske sange om at rejse og jagte sine drømme.

”Størstedelen af det nye materiale er skrevet i Berlin, hvor jeg boede sidste år, og pladen handler derfor b.la. om at rejse fra den store kærlighed for at jagte en drøm og en uvis fremtid. Det handler om at turde at forfølge drømmen, og om at stole og tro på at alternativet heller ikke kan give dig nogen garantier.” fortæller Jesper Braae Madsen.

Har Jesper fundet sin fremtid og jagtet sin drøm i dette album? Han har i hvert fald fundet sig et album med stolthed og eget udtryk med sans for lydhøre omkvæd og velspillende musikaliteter som klart kan lede ham i rette retning.