Muldvarpen, Egholm Festival 2015

EF15: Muldvarpen indtog Egholm Ø

Muldvarpen, Egholm Festival 2015

Muldvarpen, Egholm Festival 2015

Den unge danske sangskriver, Muldvarpen, vandt i år Årets Nordjyske Songwriter på Skråen efter over 20 branchefolk voterede på finaleaftenen i maj. Titlen gav bl.a. Muldvarpen, aka Marcus Delfer, et supportjob for Rasmus Walther for et par tusinde publikum i Karolinelund i Aalborg.

Selvfølgelig har den lille ø-festival, Egholm Festival, fundet frem til Muldvarpen som sammen med Magiske Maria på kor, blev kåret på spillestedet Skråen i starten af året. Egholm festival har sat en ære i at præsentere det nye og spændende musik fra Nordjylland, så hele musikprogrammet er en opdagelse for de fleste.

To scener er blevet til én, placeret tæt ved færgelejet, og her stod Muldvarpen klar til at trylle med lidt akustisk magi. Besætningen på scenen bestod af trommer, bas, og kor, foruden Marcus på guitar og frontvokal.  

Koncerten starter med den u-udgivet sang Uovervindelig. Faktisk er det meget lidt man har hørt fra Muldvarpens repertoire, men han har alligevel så meget skrevet at en koncert kan udfyldes med spændende fortællinger i musikkens tegn. Herefter spilles Hårde Tider som erstattes af sommersinglen, og eneste udgivne sang fra Muldvarpen, ”Godt At Se Dig Sommer”. Det blæste desværre en smule på øen, men heldigvis kiggede solen frem til tonerne af denne danske sang. I sangen blandes hyggelig toner fra guitar og sammenspillet mellem Maria på kor og Marcus på vokal. Musikvideoen til sangen skildrer en fantastisk solrig dag i Aalborg, hvor Muldvarpen har taget teten og deler frugt ud til forbipasserende, mens sommerens sol nydes.  Det er de gode ting der skal fejres og det ved Marcus hvordan man gør.

Også et cover blev der plads til da Rig Og Berømt fik en køn overhaling i Muldvarpens musiske univers. Sangen er oprindelig en dancehall sang fra Mikael Melody´s Røgalarm LP, men fik fin behandling på akustisk guitar af Marcus og band på øen i Limfjorden. Publikum havde taget plads ude i solen, da scenen var bygget med et større tag, som desværre også holdt den varme sol ude. Så der var et lille stykke ud til publikum, men heldigvis kunne Muldvarpen ramme selv de bagerste med de danske sange om vind og vejr, rigdom og lykke.

Afslutningsvis præsenteres sangen Fysisk Værdi som for Muldvarpen lige så godt kunne være en lækker grammofonplade man kan tage frem og lytte til. Vokalen styres af Marcus, mens Maria både synger kor og spiller melodica. Melodica er et spændende instrument og passer godt ind til dette glade indslag fra Muldvarpen med band, som formår at tage fat i enkelte vigtige punkter i samfundet mens underholdningen er intakt. Muldvarpen er på vej ud i det danske land, med glade toner og energi og det fik vi heldigvis en god smagsprøve på til dette års Egholm Festival.

Lyt til sommersinglen, Godt At Se Dig Sommer, herunder.