Vejrudsigten lovede overskyet og regn, men viste sig fra sin bedste side med masser af solskin og frisk vind. Egholms overnattende var vågnet frisk op til dåd da musikprogrammet startede tidlig lørdag formiddag. Mit program startede dog først senere på dagen.

Det Grønne Apotek [Lunden]
Det Grønne Apotek [Lunden]

Heinz K. (Loungen)

Denne danske musiker havde besøg af 3 korpiger som støttede op omkring Heinz iørefaldende historier. Alle tekster var på dansk og genren ramte noget der ligner dansktop/trubadur -agtig stemning.  Flere af historierne handlede om kvinder, druk og kærlighed.  Heinz var med til at skabe en hyggelig stemning og med flere af Søgaard Bryghus´ øl indenbords kunne det ikke gå galt.

Schmidt & Andersen Blues Band (Lunden)

Dette 7mands orkester fyldte godt på den store scene i Lunden. De var med til at skabe en fantastisk stemning, hvor flere var oppe at danse foran scenen. Både mundharpe, kontrabas, trommer og guitar var i spil sammen med forsangerinden og 2 piger i kor. Den kvindelige forsanger har en fantastisk blues stemme, som kun kan sammenlignes med blues/soul-dronninger som Aretha Franklin. Det var virkelig en fryd at lytte til. Flot præstation fra  Schmidt & Andersen Blues Band.

Kolossus (Lunden)

De gjorde alt for at skabe en fest, hvilket musikken også indbyder til. Dog var publikum ikke kommet helt i stemning endnu, hvilket også kunne ses. Musikalsk er Kolossus fremragende, dog halter vokalen en smule bagefter. Mangler en mere karakteristisk sanger. Kolossus hev koncerten i land på energi og overskud, hvilket også fik flere op at danse til sidst.

LADY (Lunden)

Hele 8 medlemmer entrerede scenen med masser af instrumenter. Allerede fra første sang var folk klar til en fest og mange var oppe at vise deres støtte, ved at danse foran scenen. Der blev skruet mere op for volumen og den funky stemning ville ingen ende tage. LADY kan også mønstre den mest sexede bassist og den mest atypiske sanger jeg har set. Dog ligger der mange gode værdier i forsangerens kvalifikationer. Thumbs up herfra. Det var en fantastisk koncert på den lilleø.

Det Grønne Apotek (Lunden)

Fantastisk. Der var jo en grund til de har vundet Bandbattle (Skråen).  Allerede fra første færd gav de den gas ud over hele scenekanten. De satte gang i festen og med mørkets frembrud var lysshowet endnu en lækker detalje i showet.  Dette band er en oplevelse værd.

Blackbeat (Lunden)
Beroligende rock med melankolsk udtryk. Sådan kunne de fleste af deres sange kategoriseres og var, efter min mening, ikke de bedste til at afslutte Egholm festival på scenen i Lunden. Det burde sluttes med et brag ala Det Grønne Apotek.  Dog virkede lyssætningen godt og musikken var i top.

Den lille festival på Aalborgs Manhatten

Mit første besøg på den lille upcoming festival er nu slut med to spændende dage med masser af musik. Ideen med en festival på en ø tiltaler mig meget, da man kan fange mange indtryk på ét lille sted. Vandet, træerne og stranden blandet med festival stemning, øl, boder og 2 scener. En gentagelse næste år ville være fantastisk.