Ved Egeskov Slot på Fyn i smukke omgivelser og grønt så lang øjet rækker har en lille festival vokset sig stor siden 2016. Slottet, som egentlig er en herregård forklædt som et slot, har en slotspark med plads til Heartland festivalen. Et par kilometer udenfor Kværndrup med shuttlebusser i pendulfart mellem festival og station.

Mad ★★★★★☆

Ét af de vigtigste grundelementer på en festival, udover musik, er mad. Gerne mad man kan leve af, blive mæt af og som ikke kun består af sandwich eller pizza og 4 kander øl. Heartland Festival har et ganske varierende madkoncept hvor der er plads til de hvide skjorter og sommerkjoler med østers og hvidvin, såmænd Tatar er en ting i festivalens sortiment.

Jeg selv var taget på opdagelse og fandt bl.a. en omgang vinegar fries som med deres syrlige smag var et ret godt supplement til min sukkerholdige pepsi. Samme sted bød man også på Lobster sandwich og lidt derfra var muligheden også for thaimad og sushi. Selv er jeg ikke til den finere fiskeanretning, men min nysgerrighed blev vakt hos en traditionel pølsevogn, troede jeg. Ved nærmere øjekast var det pølser af bisonkød, hvilket skulle prøves. Så en hotdog rigere drog jeg videre ud i det grønne landskab.

Lig musikken, kan man på Heartland festival også afprøve madens forskelligheder. Det er ikke billigt at købe mad på Heartland, men med prisen kan man også forvente en vis kvalitet.

Transport ★★★★☆☆

Transporten er en vigtig ting på en festival, før og efter. En kikset offentlig transport til en festival er med til at irritere unødigt. Min oplevelse skulle selvfølgelig opleves med både togkaos, forsinket tog og et pres på både shuttlebusser og indgang. Jeg var indlogeret i Odense, hvilket krævede at jeg skulle med tog fra Odense banegård til den lille by, Kværndrup. Toget fra Odense var profyldt og måtte standse ved forskellige stationer for at lette presset på foregående tog, mod samme destination. Der var indsat to Shuttlebusser som skulle transportere gæster de 2,5 km ud mod festivalen., hvilket skabte en flaskehals på ca. 25 min. Heldigvis blev busserne pakket godt og de fleste kom med i første forsøg og jeg var så heldig at kunne være i bus nummer 2.

Uden denne spidsbelastning, ser jeg ingen problem i transportmulighederne, hvilket også forventeligt vil kunne se meget bedre ud de næste 2 dage.

Scener ★★★★★☆

Jeg ved ikke hvad jeg havde forventet af en festival i en slotspark, men scenernes størrelse forekom mig en anelse lille. Måske kunne det være omgivelsernes indtagende indtryk som gjorde udslaget. Den lille Prxjects Stage var fin størrelse til det lille område, mens Greenfield Stage var den der forekom mindre end jeg havde forestillet mig. Endnu et problem var den tiltagende vind, som ikke gjorde noget godt for lyden, men pladsen foran scenen var god med plads til både at sidde ned og stå op og god mulighed for at forsyne sig med drikkevarer og mad. Umiddelbart så toiletfaciliteterne også ganske fornuftige ud.

Det samme kan man sige om området ved Highland Stage, som desværre led af en placering som gjorde at en kæmpemæssig skygge ramte de første 5 meter foran scenen om eftermiddagen. Med den tiltagende vind, var det ikke der man ønskede at stå og det kunne ses ret tydelig, da alle havde placeret sig i solen. Det er småting, men ting at tage til overvejelse.

Flere talks var også til stede på festivalen, hvor to store røde ”cirkustelte” var placeret i nærheden af hinanden nede mod Talkfield området. Desværre nåede jeg aldrig selv derind og må have det tilgode et andet år.

Omgivelser ★★★★★★

Jeg forstår ræsonnementet for en festival i den flotte slotspark ved Egeskov Slot. Naturen er fantastisk og på en sommerdag, kan man ikke ønske sig en bedre placering af en festival. Indgangen er omkranset af meterhøje hække, enkelte steder med røde lanterner og lysekroner, bannere og guirlander uden at være plastret til i reklamer for øl og sodavand.

De mørke hyggekroge er indrettet med loungemøbler og træ-møbler hvor du kan tage en fortjent afslapning med en kold fadøl i hånden, mens summen af menneskerne blandes med vindens tag i trækronerne. Her er flot. Kunstinstallationerne er ikke dominerende og komplementerer det æstetiske udtryk. Store træstubbe som borde, en flok spejdere i gang med at tænde bål og 6 store spejlpæle går i dobbelt linie ned af en skråning og blender flot ind, mens forskellige farvede vimpler svajer i vinden.

Flere steder kan du få et kig mod den spejlblanke voldgrav og den store herregård som har lagt navn til stedet, Egeskov Slot. Eneste minus er den tiltagende vind, som ved solnedgang tager til og giver kuldegysninger. Så husk endelig en varm trøje og lign.