Eugenia udgiver EP´en Vildt + Sødt d. 6 april 2018
Eugenia udgiver EP´en Vildt + Sødt d. 6 april 2018
Eugenia udgiver EP´en Vildt + Sødt d. 6 april 2018

Debut-EP fra dansk duo leger med lag og stemninger i et storladent, men trykket univers. Ep´en fra Eugenia hedder Vildt + Sødt og udkommer på pladeselskabet Møs Møs. Førstesinglen udkom i 2017 og hedder Byen, mens anden single Veninde I Vandet udkom få uger inden EP´en slipper skyen, digital og fysisk.  I duoen finder man sangerinde Camilla Lily Pape og bassist Johan Ask Pape.

Introsangen på EP´en er også førstesinglen Byen. En pulserende basgang med tempofyldt electrobeat bliver krydret med Camilla´s bløde vokal og melodiøse sangstil inden Johan akkompagnerer på et dybere unisont toneleje. Nærmest som om det ældgamle kloster toner sig over lytteren i alt dets pompt og pragt og skæve lysindfald.

Magien gemmer sig også på Vildt + Sødt, men i et mere indelukket univers. Den gennemgående glas-lignende slag-rytme holder sammen på nummeret og fremkommer kun ved hurtigere temposkifte, mens de stille passager byder ind til både synth og harpe. På både Veninde I Vandet og Ocean bliver der leget med ord og lyde sammenholdt den rytmiske og betagende filmiske opbygningen af lydtæppet, mens sidste sang Alle Dine Døde Heste bygger på meget få ord, men gennemtrængende i sin udformning.

Alle dine døde heste
løber fri nu
I aften løber vi med

Over vandet, vilde hove
løber fri
Vilde heste løber nu

En EP som Vildt + Sødt er en række sange som giver og giver for hver gennemlytning. Nogen gange har man svært ved at opfange de forskellige lag på samme tid, hvilket giver plads til flere lytninger for fremtiden og nye fokuspunkter. Det er lidt som at træde ind i et velkendt og skævt univers hvor håb og fortvivlelse står side om side, mens stemningen både byder på indre ro og udfarende udfærd. Der skal være plads til det hele, hvor hurtige rytmer blandes med svævende og stemningsfulde strengestrøg. En fin debut som også vil være udslagsgivende i fremtiden.  

Dato: 6 april 2018
Genre: Alternativ pop
Format: Vinyl og digital