Blaue Blume på Studenterhuset

Festivalstemningen steg på Northern Winter Beat – Fredag

Blaue Blume på Studenterhuset

Blaue Blume @ Northern Winter Beat, Studenterhuset

 

Endelig kom der gang i den lille festival oppe mod nord. Selvom graderne vandrede lige op og ned af nulpunktet, så gjorde denne dags indtryk god varme i en kold tid. Dagens koncerthøst gav bonus.

Feel Freeze @ Skråen **** (4/5)

Den danske duo fra Feel Freeze, Mathias Vinther og Else Raymonde Gaunoux, leverede en afslappet stemning med plads til humor og fantastisk musik. Deres drømmende elektroniske univers blev udfoldet som et kludetæppe af varme og glædelig forundring foran de nysgerrige festivalgæster, som alle fik leveret et pragteksemplar af R.E.M´s Losing My Religion i Feel Freeze-udgaven med plads til masser af lækre elektroniske elementer, breaks og synth.

Lydsiden sad lige i skabet, så hver en lille detalje af toner i deres lydunivers kunne føles og mærkes. Harmonierne mellem Mathias og Else var fængende, hvor hårene rejste sig hver gang Else nåede nye højder med sin stemme.  Det var en flot og indbydende koncert med duoen, som faktisk begge er opvokset i Nordjylland. Afslutningsvis sluttede Feel Freeze koncerten af med sangen Wet My Tongue med taknemlig applaus fra publikum, som hver og én havde fået hvad de kom efter. En fantastisk koncert. Der var højt til loftet og Feel Freeze leverede hver en meter.

Darkness Falls @ Huset *** (3/5)

Josephine Philip og Ina Lindgreen havde trukket en fin mængde festival-gængere på Huset, som var godt fyldt op til koncerten med Darkness Falls. På scenen var guitar/vokal, bas og trommeslager. Allerede kort inde i koncerten, spurgte man publikum om det var for højt, hvilket ingen desværre svarede på. For det var faktisk for højt. Specielt stortrommen/effekt var på diskoteksniveau og slørede både guitar og vokal, så nydelsen lige så stille rendte ud i sandet.

På trods af en kraftfuld og dyb koncert, var der desværre mere smæk på ”pigerne” end hvad godt var.

Sangen The Void, fra albummet Alive In Us, var min favorit blandt repertoiret og den var næsten lige så perfekt at høre live, som på albummet. Desværre led det meste af koncerten af et kraftfuld beat som fik tankerne henimod at Darkness Falls egentlig ville egne sig godt til at besøge de danske provinsdiskoteker.  Men uden tvivl lød det fantastisk og trioen havde et fornuftigt sammenspil.

Blaue Blume @ Studenterhuset **** (4/5)

Endnu én af favoritterne denne aften var danske Blaue Blume. Efter koncerten på SPOT14 har jeg drømt om at høre disse drenge igen, så glæden var stor da Northern Winter Beat offentliggjorde bandet. De 4 fyre i bandet har fat i en fantastisk vinkel af operarock blandet med et lækkert vokalarbejde og en led guitar. Attituden fra forsanger Jonas Smith var fængende og opsigtvækkende, vokalen er lige så fascinerende. Denne blanding af peaks fra lyse falsetter til dybe undertoner, var en fryd at lytte til. Bandet spillede fantastisk sammen med både trommer, guitar, guitar/vokal og bas.

De 4 fyre fik hurtigt skabt en drømmende atmosfære, badet i diskolysets skær, mens publikum var mødt talstærkt op til hvad der skulle vise sig at være Northern Winter Beats fedeste koncert indtil videre. Selvom bandet ikke har udgivet et fuldlængde album endnu, havde de stadig til en flot og lang koncert. Desuden med 2 helt nye sange, som kan tyde på nye udgivelser inden længe.

Svævende som tåge over en diset eng, bølgede Jonas´ vokal over hovederne på publikum og skabte glæde og musisk nydelse. Blaue Blume fik endelig vækket min forliste festivalstemning fra koncerterne i går. Tak. Af hjertet tak.